Vastgesteld bestemmingsplan 1e herziening Kom Oudenbosch

Logo Halderberge

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de gemeenteraad van Halderberge op 15 december 2016 het bestemmingsplan “1e herziening Kom Oudenbosch” (NL.IMRO.1655.BP1015–C001) gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding voor het opstellen van deze 1ste herziening van het bestemmingsplan Kom Oudenbosch is de uitspraak van 19 november 2014 van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, betreffende het perceel Bosschendijk 165a. Daarnaast worden er in de herziening voor de volgende percelen omissies hersteld: Industrieweg 2M, Kade 15 en Kade 17. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Ambtshalve is ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan een wijziging aangebracht: voor de locatie Kade 4 de functieaanduiding “horeca” toegevoegd (eveneens een omissie in het bestemmingsplan Kom Oudenbosch). Dit is de reden dat het bestemmingsplan gewijzigd wordt vastgesteld.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met alle bijbehorende stukken is te downloaden of te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘NL.IMRO.1655.BP1015–C001’.

Voor het plan ligt de papieren versie (met daarbij het raadsbesluit en alle bijbehorende stukken) met ingang van donderdag 29 december 2016 gedurende zes weken (t/m 8 februari 2017) tijdens de openingstijden ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Parklaan 15 te Oudenbosch.

Beroep

Gedurende zes weken, met ingang van de dag volgend op de bekendmaking van het raadsbesluit, het bestemmingsplan en bijbehorende stukken, kan tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van dit bestemmingsplan schriftelijk beroep worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn of haar zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken. Beroep kan ook ingesteld worden door een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Halderberge bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Indien beroep is ingesteld en onverwijlde spoed dat vereist, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling. Het beroep of verzoek moet tenminste bevatten naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit en de gronden van het bezwaar of beroep.

Het beroep kan worden ingesteld dan wel een verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Oudenbosch, 28 december 2016

Naar boven