Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Benedeneind ZZ tussen 283 en 285" te Benschop. (Plan Rosenboom)

Logo Lopik

De gemeenteraad heeft bij besluit van 13 december 2016 het bestemmingsplan “Benedeneind ZZ tussen 283 en 285” opnieuw gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in herinrichting van het Recreatielandschap Rosenboom op het perceel aan de Benedeneind Zuidzijde tussen 283 en 285 te Benschop.

Bestuurlijke lus

Het besluit volgt op de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (nummer: 201508368/1/R2) van  5 oktober 2016 inzake het vaststellingsbesluit van 1 september 2015. De Afdeling heeft in haar tussenuitspraak de gemeenteraad op grond van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) opgedragen met inachtneming van de overwegingen van de Afdeling een nieuw besluit te nemen zonder dat bij de voorbereiding daarvan (opnieuw) toepassing hoeft te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Awb. Dit betekent dat de Afdeling de zogeheten “bestuurlijke lus” heeft toegepast.

 

Wijzigingen van het bestemmingsplan

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is van oordeel dat de omschrijving van het begrip ondergeschikte functies in de planregels zodanig aangepast moet worden dat daarin niet alleen een beperking naar het maximaal toegestaan vloeroppervlak maar ook andere beperkingen zijn opgenomen die voor een ondergeschikte functie van belang zijn, zoals duur, frequentie en tijdbestemming. Hierop is artikel 1.33 van planregels van het vastgestelde bestemmingsplan aangevuld.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de overige bijbehorende stukken liggen van 21 december 2016 t/m 31 januari 2017 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Ook buiten de openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de ter inzage gelegde stukken raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (kenmerk NL.IMRO.0331.01Rosenboom-BP02) en op www.lopik.nl onder “Inwoners”, “”Bouwen, wonen” en vervolgens onder ”Bestemmingsplannen” en “Landelijk gebied / vastgesteld”.

 

Tijdens de bovengenoemde termijn van zes weken kunnen belanghebbenden tegen de bij dit nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 1 september 2015 hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend.

 

Ter voldoening aan de tussenuitspraak zijn de stukken voor verdere behandeling verzonden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de andere partijen in het geding.

Naar boven