Kennisgeving MER beoordelingstoets

Logo Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek

Op 21 oktober 2016 heeft Bureau Ruimte namens Staatsbosbeheer conform artikel 7.16 van de Wet milieubeheer een aanmeldingsnotitie ingediend in verband met de verandering van het gebied “Kop van het Horsterwold” ten noorden van de Gooiseweg te Zeewolde. De verandering betreft het transformeren van agrarisch gebruik naar nieuwe natuur.

 

Volgens het Besluit milieueffectrapportage, moet het college vooraf bepalen of voor de beoogde uitbreiding een milieueffectrapportage vereist is. Naar aanleiding van de aanmeldingsnotitie heeft het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland op 15 december 2016 besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld.

 

Ter inzage

De aanmeldnotitie en de bijbehorende stukken liggen gedurende 6 weken ter inzage:

- in het gemeentehuis van de gemeente Zeewolde, Raadhuisplein 1 te Zeewolde op werkdagen tijdens openingstijden.

 

Bezwaar

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen bezwaar of beroep open staat tenzij het de belanghebbende, los van het voor te bereiden besluit, rechtstreeks in zijn belang treft.

 

Tegen het ontwerpbesluit op de aanvraag om omgevingsvergunning kunnen zienswijzen worden ingediend bij het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland. Daarbij kunnen eventuele bezwaren tegen dit voorbereidingsbesluit aangegeven worden. Deze zullen bij de beoordeling van de zienswijzen worden betrokken.

 

Vragen


Heeft u vragen over de procedure dan kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek via telefoonnummer: 088 – 63 33 000 of e-mail: info@ofgv.nl.

Kenmerk: HZ_MER_BT-51611

Naar boven