Ontwerp bestemmingsplan De Dubbelen

Logo Veghel

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 1 sub a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan De Dubbelen met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheek van Veghel, Markt 1, gedurende openingstijden. Tevens is het ontwerp van het bestemmingsplan De Dubbelen elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE10ab000000BP2016-ON01

Het geldende bestemmingsplan ‘bedrijventerrein De Dubbelen’ is op 19 april 2007 onherroepelijk geworden. Op grond van de Invoeringswet Wet ruimtelijke ordening dient een nieuw bestemmingsplan binnen 10 jaar na onherroepelijkheid vastgesteld te worden. Er is daarom een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit geactualiseerde bestemmingsplan voldoet qua regelgeving aan het beleid van het Rijk, Provincie Noord-Brabant en de gemeente. Het kaartbeeld (verbeelding) is geactualiseerd naar de bestaande feitelijke situatie. Beleidsmatige aanpassingen van het plan betreffen vooral de gebruiksregels (het type en milieucategorie van bedrijven dat zich mag vestigen).

Omdat er in het bestaande beeldkwaliteitplan voor De Dubbelen niet specifiek ingegaan wordt op de Poort van Veghel, is er een aanvulling van het beeldkwaliteitplan opgesteld. Gedurende de inzagetermijn is het mogelijk om een inspraakreactie op deze aanvulling in te dienen.

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijze kenbaar maken op het ontwerpbestemmingsplan. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college Burgemeester en wethouders van Veghel, Postbus 10.001, 5460 DA Veghel. Voor het indienen van een mondelinge reactie dient u een afspraak te maken. U kunt contact opnemen met M. Wijers van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Wij willen u er op attenderen dat er vanwege de verbouwing van het stadhuis mogelijk beperkte openingstijden gelden. Raadpleeg daarvoor de website van de gemeente Veghel, of –na 1 januari 2017- die van de gemeente Meierijstad.

De vaststelling van het bestemmingsplan en de aanvulling van het beeldkwaliteitplan zal plaatsvinden door de gemeenteraad.

Veghel, 21 december 2016

Burgemeester en wethouders van Veghel

 

Naar boven