Ontwerpbestemmingsplan ‘Papeweg 5 en 7, Oud-Beijerland’ en ontwerp-omgevingsvergunning bouw van twee woningen op perceel Papeweg 5 met bijbehorende stukken, ter inzage (rectificatie)

Logo Oud-Beijerland

Omdat het ontwerpbestemmingplan ‘Papeweg 5 en 7, Oud-Beijerland’ de afgelopen week niet volledig op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl was te raadplegen, plaatsen we deze aangepaste bekendmaking.

Burgemeester en wethouders maken, ingevolge het bepaalde in de artikelen 3.31 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Papeweg 5 en 7, Oud-Beijerland’ (NL.IMRO.0584.BPBUITEN2016009-ON99) en de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van twee woningen op het perceel Papeweg 5 ter inzage worden gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan bevat de mogelijkheid voor de bouw van twee vrijstaande woningen (5 en 7) op het perceel plaatselijk bekend Papeweg 5, waarop tot voor kort een garagebedrijf was gevestigd. De voormalige bedrijfswoning en de bestaande loods op dit perceel worden gesloopt en maken plaats voor woonbebouwing. Het plangebied wordt aan de noordoostzijde begrensd door de Papeweg, de noordwestzijde door de Stougjesdijk, ten zuidwesten grenst het aan de boomgaard van het perceel Stougjesdijk 252 en aan de zuidoostzijde ligt het perceel Papeweg 3.

Ontwerp-omgevingsvergunning

De aanvraag omgevingsvergunning betreft de bouw van twee vrijstaande woningen.

Coördinatieregeling

Op grond van de Coördinatieverordening gemeente Oud-Beijerland 2012 is op dit project de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro e.v. van toepassing. Deze regeling maakt het mogelijk dat de diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en de bekendmaking van de verschillende besluiten tegelijk worden behandeld.

Ter inzage

Op grond van artikel 3.31 Wro e.v. liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning met alle bijbehorende stukken met ingang van zaterdag 17 december 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 8.30 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.30 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur.

De stukken (met uitzondering van de bouwtekeningen) zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten) of voor wat betreft het bestemmingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Indiening zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder bij voorkeur schriftelijk, maar eventueel ook mondeling op afspraak, gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het bestemmingsplan kunt u richten aan de gemeenteraad van Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Papeweg 5 en 7’. Schriftelijke zienswijzen op de ontwerp-omgevingsvergunning kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders onder vermelding van ‘zienswijze omgevingsvergunning Papeweg 5’, Postbus 2003, 3260 EA Oud-Beijerland. Indien u vragen heeft, dan kunt u contact opnemen met de heer M. Dorrepaal, telefoon 088 - 647 15 28 (ma, wo) van afdeling Ontwikkeling.

Naar boven