Vastgestelde besluiten gemeentelijke coordinatieregeling, Bestemmingsplan zorgwoningen, Omgevingsvergunning zorgwoningen, Zalkerbos, Zoetermeer

Logo Zoetermeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer maken bekend, dat op

grond van de gemeentelijke coördinatieregeling (artikel 3.8 en artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht) de volgende besluiten met ingang van 16 december 2016 gelijktijdig ter inzage worden gelegd:

 

  • -

    het door de gemeenteraad op 31 oktober 2016 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zorgwoningen Zalkerbos. Daarbij heeft de gemeenteraad tevens besloten om op grond van artikel 6.12 Wet ruimtelijke ordening geen exploitatieplan vast te stellen en

  • -

    de door het college van burgemeester en wethouders op 6 december 2016 verleende omgevingsvergunning zorgwoningen Zalkerbos.

  

Toelichting

Coördinatieregeling

Om het plan te kunnen realiseren is een nieuw bestemmingsplan en een omgevingsvergunning nodig. De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning gelijktijdig op te laten lopen met het bestemmingsplan. Met de coördinatieregeling worden de betrokken besluiten gezamenlijk voorbereid en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende kan volstaan met het indienen van één zienswijze tegen één of meer van de gecoördineerde vastgestelde besluiten.

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 15 maart 2016 besloten de coördinatieregeling ex artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen voor de realisering van een bouwplan van 66 zorgwoningen aan het Zalkerbos. Dit is ook conform het bepaalde in de Coördinatieverordening van de gemeente Zoetermeer (zie voor de verordening: http://decentrale.regelgeving.overheid.nl/cvdr/xhtmloutput/Historie/Zoetermeer/107634/107634_1.html).

 

De bovengenoemde besluiten worden als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld, voorbereid en ter inzage gelegd. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor de besluitvorming omtrent de omgevingsvergunning.

  

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan zorgwoningen Zalkerbos

 

Plangebied

Het plangebied betreft een locatie aan het Zalkerbos, naast het Zorgonderwijscentrum Kentalis, Zalkerbos 330-336 en aan de Meerzichtlaan tussen de nummers 300 en 302.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan voorziet in de realisering van 66 zorgwoningen in een gebouw met vier bouwlagen. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bij het raadsbesluit behorende Nota van aanpassingen.

 

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteit ‘bouwen’. De omgevingsvergunning maakt het mogelijk 66 zorgwoningen te realiseren. De omgevingsvergunning is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van de ontwerpomgevingsvergunning. De wijzigingen zijn in de omgevingsvergunning aangegeven.

 

Terinzagelegging vastgestelde besluiten

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken zijn met ingang van 16 december 2016 in te zien bij de Omgevingsbalie die tijdelijk is gevestigd aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer.

 

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken is tevens digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00060-0003

 

Instellen van beroep

De besluiten zijn gecoördineerd vastgesteld. Op grond van de artikelen 3.30 Wro en 8.3 Wro worden de verschillende besluiten voor beroep als één besluit aangemerkt.

Met ingang van 17 december 2016 bestaat gedurende zes weken (tot en met 30 januari 2017) de mogelijkheid schriftelijk beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die tijdig hun zienswijze hebben ingediend, dan wel kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Verder kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht en tegen de wijzigingen die het college heeft aangebracht bij de vaststelling van de omgevingsvergunning.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en dient tenminste te bevatten:

  • a)

    uw naam en adresgegevens;

  • b)

    de dagtekening;

  • c)

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d)

    de redenen waarom u zich niet met het besluit kunt verenigen.

 

U kunt uw beroepschrift onder vermelding van Coördinatiebesluit zorgwoningen Zalkerbos richten aan:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ’s-Gravenhage

   

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Om dit laatste te bereiken kan gedurende de hiervoor genoemde beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsingsverzoek) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Griffierecht

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met de Raad van State, telefoonnummer 070-4264426

 

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie die tijdelijk is gevestigd aan de Duitslandlaan 440 te Zoetermeer. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl. Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

http://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/zorgonderwijscentrum-kentalis_84982.html

 

Het bestemmingsplan zorgwoningen Zalkerbos met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00060-0003

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op:

http://ro.zoetermeer.eu/plannen/NL.IMRO.0637.BP00060-0003

  

Zoetermeer, 15 december 2016

 

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris, de burgemeester,

 

drs. H.M.M. Koek Ch.B. Aptroot

Naar boven