Ontwerp uitwerkingsplan de pauw fase 2 gemeente Alkmaar

Logo Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het uitwerkingsplan De Pauw fase 2 in ontwerp ter inzage ligt.

 

Het gebied waarop het ontwerp uitwerkingsplan De Pauw fase 2 betrekking heeft, wordt aan de oostkant gevormd door de Beemster Ringvaart. Aan de zuidkant grenst het plangebied aan sportvelden en bebouwing nabij de Jan Ploegerlaan. Aan de west- en noordkant grenst het plangebied aan de bebouwde kom van De Rijp.

 

Het ontwerp uitwerkingsplan voorziet in de uitwerking van de bestemming ‘Woongebied - Uit te werken’, dit overeenkomstig artikel 7 van de Regels van het bestemmingsplan De Pauw dat op 23 november 2012 door de gemeenteraad van de voormalige gemeente Graft-De Rijp is vastgesteld.

 

In de regels van het bestemmingsplan is in artikel 7.2.1 bepaald dat burgemeester en wethouders bevoegd zijn het plangebied uit te werken. Van deze bevoegdheid wordt nu gebruik gemaakt. Het ontwerp uitwerkingsplan is erop gericht om de bestemming uit te werken naar de bestemmingen ‘Wonen’, ‘Verkeer-Verblijf’ en ‘Water’ om daarmee ter plaatse 35 woningen mogelijk te maken alsmede de daarbij behorende openbare ruimte.

 

Het ontwerp uitwerkingsplan ligt voor een ieder gedurende zes weken ter inzage met ingang van donderdag 15 december 2016 tot en met woensdag 25 januari 2017 bij de servicebalie Vergunningen- en Subsidieverlening van het Stadskantoor aan het Mallegatsplein 10 te Alkmaar. De servicebalie werkt alleen op afspraak. U kunt een afspraak maken met de servicebalie via www.alkmaar.nl of via telefoonnummer 14 072.

 

Daarnaast kunt u het uitwerkingsplan langs elektronische weg inzien via onze internetpagina www.alkmaar.nl/inzage of via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder de vermelding Alkmaar, Uitwerkingsplan De Pauw) of onder de code: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0361.UP00100-0201

 

Ten aanzien van het ontwerp uitwerkingsplan kan een ieder gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk, of mondeling zienswijzen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alkmaar.

Reacties kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, sector Stadsontwikkeling, t.a.v. vakgroep Ruimtelijke Plannen, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar.

 

Burgemeester en wethouders van Alkmaar. 

 

Naar boven