Bekendmaking gewijzigd vastgesteld wijzigingsplan ‘Vragenderweg 71 Vragender, vervorming bouwvlak’

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend dat, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van 16 december 2016 zes weken voor een ieder ter inzage ligt het door het college van Oost Gelre vastgesteld wijzigingsplan:

‘Vragenderweg 71 Vragender vervorming bouwvlak’, die voorziet in het vervormen van het bouwvlak op het perceel Vragenderweg 71 te Vragender. Na vervorming van het bouwvlak worden oude stallen gesloopt en een nieuwe stal met luchtwasser gerealiseerd.

Voor ontwikkelingen van deze omvang, dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer heeft met de gemeente een overeenkomst afgesloten.

Het wijzigingsplan is ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan gewijzigd vastgesteld. Ambtshalve is er een aanpassing gedaan in het vast te stellen plan ten opzichte van het ontwerpplan. De aanpassing betreft het schrappen van artikel 3.4.2 sub b, waarmee de geurbelasting was geregeld. De geurbelasting is echter ook al geregeld doordat in artikel 3.4.1 sub c en d een rechtstreekse koppeling met de Aerius berekening is opgenomen. Daarmee is onder meer het aantal en soort dieren, het staltype en de emissiepunten geregeld, waarmee ook de geurbelasting vastligt.

Dit wijzigingsplan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Raadhuisstraat 4 te Lichtenvoorde. Ook kunt u het plan, inclusief deze publicatie, digitaal raadplegen via de gemeentelijke website (www.oostgelre.nl) of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1586.WPBUI1505-VG01. Het plan ligt voor een termijn van zes weken ter inzage, dus tot en met 26 januari 2017.

Uitsluitend belanghebbenden die tijdig zienswijzen ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest zienswijzen bij het college kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van terinzagelegging tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het wijzigingsplan zijn aangebracht.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking op 27 januari 2017. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Naar boven