Verkeersbesluit Realiseren parkeerplaats minder validen Huizerweg in Bussum

Logo Naarden

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) heeft het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

 

Aanleiding verkeersbesluit

Een bewoner heeft verzocht een parkeerplaats voor minder validen op kenteken in de Huizerweg in Bussum te reserveren.

 

Doelstelling verkeersbesluit

Het doel van het verkeersbesluit is het beschermen van weggebruikers en passagiers. Het is dan ook gewenst om de eerder genoemde parkeerplaats voor minder validen op kenteken te realiseren.

 

Overwegingen

Aan de twee van toepassing zijnde criteria wordt voldaan:

 

de belanghebbende is in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart;

parkeren op eigen terrein op een daarvoor geschikte plaats is niet mogelijk;

 

Door het realiseren van de parkeerplaats voor minder validen op kenteken neemt het aantal reguliere parkeerplaatsen met één af. Dit belang weegt minder zwaar dan het halen van de doelstelling zoals hiervoor geformuleerd.

 

Overleg politie

In het BABW staat dat overleg moet worden gevoerd met de korpschef van het betrokken regionale politiekorps. Dit overleg heeft in algemene zin plaatsgevonden met een daartoe bevoegde vertegenwoordiger van de korpschef.

 

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd. Tevens wordt het verkeersbesluit aangekondigd op de website van de gemeente Gooise Meren en in de plaatselijke krant.

 

Besluit

Op grond van het verzoek en de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om in de Huizerweg een parkeerplaats voor minder validen voor het kenteken

8 - KJL - 40 te realiseren door het plaatsen van bord E6 bijlage I RVV1990 met onderbord met daarop het kenteken van de aanvrager.

Bussum, 3 februari 2016

Namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

Klant Contact Centrum

Mededelingen

Als u het niet eens bent met dit verkeersbesluit, dan kunt u gedurende zes weken gerekend vanaf de publicatiedatum in de Staatscourant een bezwaarschrift indienen. U kunt het bezwaarschrift zenden naar het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Dit kan per post. U kunt het bezwaar ook in het gemeentehuis (Brinklaan 35 in Bussum) afgeven. Mailen is niet mogelijk. In uw bezwaar dient het volgende te zijn opgenomen:

  • 1.

    uw naam en adres

  • 2.

    de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft

  • 3.

    tegen welk besluit u bezwaar maakt

  • 4.

    uw handtekening

  • 5.

    een kopie van het besluit waartegen u bezwaar maakt

 

Naar boven