Ontwerpbestemmingsplan '2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2017'

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan '2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2017' inclusief bijlagen, waaronder het milieueffectrapport, ter inzage wordt gelegd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan '2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2017', met als identificatienummer  NL.IMRO.1724.BPUthb0041-ONTW, ligt met ingang van donderdag 15 december 2016 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Het ontwerpbestemmingsplan kan worden ingezien tijdens openingstijden via een telefonische afspraak (tel. 0497-551455). Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen, en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Inhoud

Het ontwerpbestemmingsplan '2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2017' heeft betrekking op vrijwel het gehele grondgebied van de gemeente Bergeijk dat buiten de kernen gelegen is. De omvang van het plangebied is weergegeven op de van dit ontwerpbestemmingsplan deel uitmakende verbeelding.

Het plan voorziet in het aanpassen van het bestemmingsplan 'Buitengebied Bergeijk 2011' en het bestemmingsplan 'Herziening Buitengebied Bergeijk 2014' aan vernieuwde regels voor veehouderij, tevens is een aantal correcties en aanpassingen opgenomen. Deze zijn in de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan omschreven.

Om de milieueffecten in beeld te brengen is een milieueffectrapport (MER) opgesteld. Het MER geeft de te verwachten milieueffecten weer van de ontwikkelingen die het bestemmingsplan mogelijk maakt. Onderdeel van het milieueffectrapport is een passende beoordeling Natuurbeschermingswet 1998. Het MER is, inclusief passende beoordeling, in de bijlagen bij de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan worden verkregen.

Zienswijzen

Iedereen kan met ingang van donderdag 15 december 2016 gedurende zes weken schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000,  5570 GA Bergeijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevr. D. Nas op het telefoonnummer (0497-551455). Van een mondelinge zienswijze zal een verslag worden gemaakt.

Een mondelinge behandeling van ingediende zienswijzen kan, zonodig en op verzoek, plaatsvinden.

Alle inwoners van de gemeente Bergeijk en natuurlijke personen en rechtspersonen die een belang hebben in de gemeente kunnen van deze inspraakmogelijkheden gebruik maken. De inhoud en beantwoording van de zienswijzen worden in de bij het bestemmingsplan behorende toelichting opgenomen.

Informatiebijeenkomst

Op maandag 9 januari 2017 wordt om 20.00 uur voor belangstellenden een informatiebijeenkomst gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis. Gedurende deze avond kan men ook een mondelinge of schriftelijke zienswijze inbrengen (zie tekst onder 'Zienswijzen'). Indien u de informatieavond bij wilt wonen, wordt u verzocht uw aanwezigheid uiterlijk 5 januari 2017 door te geven aan mevr. D. Nas via het mailadres d.nas@bergeijk.nl, of telefonisch via het algemene nummer.

Bergeijk, 14 december 2016

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven