Bestemmingsplan Heerenveen- Hondsdraf 1, vastgesteld (Rectificatie)

Logo Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat de gemeenteraad, op 28 november 2016, het bestemmingsplan Heerenveen- Hondsdraf 1, gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied ligt in de wijk De Greiden in Heerenveen, ten westen van de Haskeruitgang en ten zuiden van het Blauwgras. Het bestemmingsplan regelt globaal dat een voormalige school op het perceel Hondsdraf 1 kan worden omgebouwd en uitgebreid tot een complex, waarin ten hoogste 21 wooneenheden mogen worden gerealiseerd.

Wijziging

De wijziging van het bestemmingsplan behelst het vervallen van artikel 4, lid 4.5, onder b, luidende: " het gebruik van een wooneenheid met bijbehorende bouwwerken voor een aan huis-verbonden beroep of een kleinschalige bedrijfsmatige activiteit indien de bruto vloeroppervlakte meer bedraagt dan 30% van de oppervlakte van het hoofdgebouw en de bijbehorende bouwwerken op het bouwperceel met een maximum van 50 m²;"

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan, met de daarbij behorende bijlagen, liggen met ingang van donderdag 15 december 2016, gedurende 6 weken, ter inzage.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad “Bestemmingsplannen”, waarna u de mogelijkheid heeft het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken op te roepen via het invullen van de locatie, de naam of het planidnummer NL.IMRO.0074.BPNHondsdraf1HV-VG01 van het bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen tevens gedurende de hiervoor genoemde termijn, tijdens openingsuren, worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen.

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen gedurende de inzagetermijn beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen tegen de wijziging die bij de vaststelling in het bestemmingsplan is aangebracht.

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan hebben ingebracht, kunnen gedurende de inzagetermijn beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, 's Gravenhage.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening dat na de beroepstermijn wordt ingediend, schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

Burgemeester en wethouders van Heerenveen

Naar boven