ONTWERP-BESTEMMINGSPLAN STADSOEVERS STAP 3-BESLUIT STADSOEVERS

Logo Roosendaal

ONTWERP-EXPLOITATIEPLAN STADSOEVERS ,BESLUIT INTREKKING HUIDIGE EXPLOITATIEPLAN SPOORHAVEN 1e FASE (EXPLOITATIEGEBIED WEST)

NL.IMRO.1674.2087STADSOEVERS-0301

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat vanaf maandag 12 december 2016, gedurende zes weken ter inzage liggen:

  • 1.

    Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Stadsoevers’ en:

  • 2.

    Het ontwerp-stap 3-besluit Stadsoevers met rapportage

Voor het gebied Stadsoevers is een nieuw voorontwerpbestemmingsplan opgesteld ter vervanging van het bestemmingsplan SpoorHaven 1e fase. Laatstgenoemd plan, vastgesteld in 2009 en onherroepelijk geworden in 2011 middels een herstelbesluit, was nog tot stand gekomen in een periode van hoogconjunctuur met een thans niet meer haalbaar programma.

Het doel van voorliggend bestemmingsplan is te voorzien in de juridisch-planologische basis voor de invulling van het gebied Stadsoevers, gelegen tussen de Kade, de woonwijk Westrand, de Jan Vermeerlaan en de Oostelijke Havendijk. Het betreft vooral het realiseren van een woongebied met op diverse locaties maatschappelijke voorzieningen (onderwijs), een jachthaven, een ecologische zone en de Roosendaalse Vliet als aantrekkelijk element in het plangebied. Daartoe is een nieuw stedenbouwkundig plan ontwikkeld, dat is doorvertaald in het nieuwe, thans voorliggende bestemmingsplan.

In het ontwerp-bestemmingsplan zijn gronden aangewezen waarvan de bestemming in de naaste toekomst voor verwerkelijking in aanmerking komt. Diegenen die in het kadaster staan vermeld als eigenaar van die gronden of als beperkt gerechtigde op die gronden zijn daarvan overeenkomstig artikel 3.8 lid 1 onder c. van de Wet ruimtelijke ordening in kennis gesteld.

Omdat vanaf het begin van de planvorming van het gebied Stadsoevers duidelijk is dat het gebied een aanzienlijke milieubelasting kent, wil de gemeente gebruik maken van de specifieke mogelijkheden die de Interimwet stad-en-milieubenadering (wet van 1 februari 2006) biedt. Dit komt erop neer, dat door middel van een zogenaamd stap 3-besluit bij een aantal woningen een hogere grenswaarde wordt vastgesteld dan volgens de Wet geluidhinder is toegestaan.

Procedure

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder tegen het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp-stap 3-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA te Roosendaal, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Stadsoevers c.q. ontwerp Stap 3-besluit  zaaknummer 1039133’.

Mondelinge zienswijzen kunnen van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht. Het hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Stadskantoor is: 14 0165.

Indien zienswijzen worden ingediend vindt op 2 februari 2017 om 19.30 uur een hoorzitting plaats. Alle indieners van een zienswijze worden hiervoor uitgenodigd.

Tevens liggen vanaf maandag 12 december 2016, gedurende zes weken ter inzage:

  • 1.

    Het ontwerp-exploitatieplan Stadsoevers,  en:

  • 2.

    Het conceptbesluit tot intrekking van het huidige exploitatieplan SpoorHaven 1e fase 2009 (exploitatiegebied west).

Het exploitatieplan Stadsoevers omvat het exploitatiegebied Stadsoevers en heeft betrekking op het eigenlijke ontwikkelingsgebied waar de woningbouwontwikkelingen gaan plaatsvinden.

Met het in procedure brengen van het bestemmingsplan Stadsoevers en het exploitatieplan Stadsoevers is het exploitatieplan SpoorHaven 1e fase, dat gebaseerd en gelieerd was met het bestemmingsplan SpoorHaven 1e fase, verouderd, reden waarom het wordt ingetrokken.

Gedurende bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden tegen voornoemd ter inzage gelegd ontwerpexploitatieplan Stadsoevers en het concept-intrekkingsbesluit van het huidige exploitatieplan SpoorHaven 1e fase naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA te Roosendaal, onder vermelding van “Zienswijze ontwerpexploitatieplan ‘Stadsoevers’ zaaknummer 1039133’.

Mondelinge zienswijzen kunnen van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur telefonisch naar voren worden gebracht. Het hiervoor aangewezen telefoonnummer in het Stadskantoor is: 14 0165.

Indien zienswijzen worden ingediend vindt op donderdag 2 februari 2017 om 19.30 uur een hoorzitting plaats. Alle indieners van een zienswijze worden hiervoor uitgenodigd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, alsmede het ontwerp stap 3-besluit, het ontwerpexploitatieplan en het concept-besluit tot intrekking van het huidige exploitatieplan SpoorHaven 1e fase (exploitatiegebied west) liggen ter inzage bij de balie publiekszaken in het Stadskantoor. Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de website van de gemeente Roosendaal www.roosendaal.nl alsmede op www.ruimtelijkeplannen.nl .

Meer informatie

Voor nadere informatie: Team Ruimtelijke ontwikkeling, de heer Hans Vergouwen, tel. 14 0165, e-mail hans.vergouwen@roosendaal.nl of de heer René Kools, tel. 140165, e-mail r.kools@roosendaal.nl

Roosendaal, 9 december 2016

Naar boven