Vaststelling bestemmingsplan Bosscheweg-Baandervrouwenlaan en het verlenen van hogere grenswaarde Wet geluidhinder.

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat het bestemmingsplan Bosscheweg-Baandervrouwenlaan op 29 november 2016 door de gemeenteraad van Boxtel ongewijzigd is vastgesteld.

Verder heeft het college van burgemeester en wethouders van Boxtel een hogere grenswaarde Wet geluidhinder verleend.

Inhoud plan

De panden Bosscheweg 133 en Baandervrouwenlaan 265 met daarin gevestigd restaurant De Bourgondiër zijn gelegen in het bestemmingsplan Boxtel Noord.

Tijdens de beroepsprocedure van dit bestemmingsplan is door een uitspraak van de Raad van State de bestemming van de verdieping van beide panden vernietigd.

Het nu ter visie gelegde bestemmingsplan voorziet in een nieuwe bestemming voor de verdieping van de panden Bosscheweg 133 en Baandervrouwenlaan 265. Op basis van deze bestemming mag op

ieder pand 1 dienstwoning aanwezig zijn.

Inzage

Het ontwerpplan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder de code NL.IMRO.0757.BP06Bosscheweg133-OTW1

Daarnaast liggen het plan en het besluit hogere grenswaarde vanaf 9 december 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt, Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag tevens van 17.00 tot 19.30 uur. Op woensdag 21 december vervalt de avondopenstelling.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en/of het besluit tot het verlenen van een hogere grenswaarde Wet geluidhinder kunt u tot en met 19 januari 2017 beroep instellen wanneer u belanghebbende bent en:

  • -

    tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en/of de hogere grenswaarde Wet geluidhinder naar voren heeft gebracht;

  • -

    u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Omdat de coördinatieprocedure is gevolgd staat tegen boven vermelde besluiten tegelijk beroep open.

Het beroep moet u schriftelijk instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

In werking

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en het verlenen van een hogere grenswaarde Wet geluidhinder treden in werking op 20 januari 2017 tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van de besluiten opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de gemeente Boxtel, via telefoonnummer (0411) 65 53 07.

Naar boven