Vaststelling wijzigingsplan Arnhemseweg 8-10

Logo Leusden

Het college van Leusden heeft op 22 november 2016 het wijzigingsplan ‘Buitengebied 2009, Arnhemseweg 8 – 10’ ongewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde wijzigingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 9 december 2016 tot en met donderdag 19 januari 2017 ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken met het omgevingsloket.

Het wijzigingsplan met de bijbehorende stukken kunt u ook raadplegen op onze website:

www.leusden.nl/bouwen-en-wonen/ruimtelijke-plannen.html.

Het wijzigingsplan is ook in te zien op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0327.153-0401

Het wijzigingsplan

De bewoners van het markante gebouw aan de Arnhemseweg 8 - 10 willen een bijgebouw bij hun woning bouwen. Volgens het geldende bestemmingsplan zou dat alleen direct achter het pand gebouwd mogen worden. Daardoor zou het fraaie uitzicht vanuit de woning over de landerijen van het landgoed Den Treek – Henschoten worden belemmerd. De eigenaren hebben de gemeente daarom gevraagd om het bouwvlak te mogen wijzigen. Het college wil aan het plan meewerken en is daarom een wijzigingsprocedure gestart. Het ontwerp wijzigingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Tegen het plan zijn geen zienswijzen ingediend, daarom heeft het college besloten het plan ongewijzigd vast te stellen.

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn schriftelijk beroep instellen, tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan, bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat minimaal de volgende onderdelen: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Het wijzigingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het wijzigingsplan niet in werking voordat de rechter op dat verzoek heeft beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State met als voorwaarde dat tijdig een beroepschrift is ingediend.

 

Naar boven