Ontwerp verordening tot wijziging van de Financiële verordening Loodswezen, Nederlandse Loodsencorporatie

De Algemene Raad van de Nederlandse Loodsencorporatie;

gelet op artikel 1, onderdeel b van het Besluit kennisgevingen Nederlandse Loodsencorporatie (Stb. 1988, 391);

maakt hierbij bekend dat op dinsdag 7 februari 2017 (aanvang 10.30 uur) een niet-openbare ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie zal worden gehouden in het Hilton Hotel te Rotterdam. Voor deze ledenvergadering zijn de ontwerpen van de verordening tot wijziging van de Pensioenverordening voor registerloodsen en de verordening tot wijziging van de Financiële verordening Loodswezen geagendeerd. Voor deze agendapunten is de voornoemde ledenvergadering openbaar. Deze ontwerpen zullen om 11.00 uur aan de orde worden gesteld. De ontwerpen zijn in deze Staatscourant gepubliceerd. Belanghebbenden kunnen met betrekking tot de gepubliceerde ontwerpen gedurende drie (3) weken na deze publicatie hun zienswijze naar voren brengen. Deze kunnen schriftelijk worden ingediend bij de Algemene Raad van de Nederlandse Loodsencorporatie, Postbus 830, 3000 AV Rotterdam.

ONTWERP

Ontwerp verordening tot wijziging van de Financiële verordening Loodswezen

De ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie;

Gelet op de artikelen 15, eerste lid en 26, eerste lid, van de Loodsenwet;

Besluit:

ENIG ARTIKEL

De Financiële verordening Loodswezen wordt gewijzigd als volgt:

In artikel 6a vervalt het derde lid.

Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Aldus vastgesteld door de ledenvergadering van de Nederlandse Loodsencorporatie op te Rotterdam. [...]

TOELICHTING

In artikel 6a, tweede lid is bepaald dat voor het loodsen vanaf de wal (loa) de uurvergoeding zoals opgenomen in bijlage II van de Financiële verordening Loodswezen maal de werkelijke tijdsduur van het loodsen vanaf de wal, geldt. Het derde lid bepaalt dat de krachtens het tweede lid verkregen vergoeding wordt vermeerderd met een forfaitair bedrag ter hoogte van driemaal de uurvergoeding.

Het in het derde lid bedoelde forfait was destijds bedoeld ter dekking van de tijdsbesteding van de betreffende registerloods die hiervoor werd opgeroepen naar en van de locatie waar de loa dienst werd verricht.

In de huidige wijze van het berekenen van de tarieven van de verrichtingen en uurvergoedingen is deze tijd reeds inbegrepen in de reisuren van de betreffende registerloodsen. Een afzonderlijke vergoeding hiervoor zou betekenen dat deze inzet twee keer wordt vergoed. Met het vervallen van het derde lid van artikel 6a wordt dit rechtgezet en wordt het artikel in overeenstemming gebracht met de reeds bestaande wijze van berekenen van de arbeidsvergoeding voor loa wijzigt hierdoor niet.

Naar boven