Gedeeltelijke intrekking verkeersbesluit Lindelaufer Gewande

Logo Voerendaal

Burgemeester en wethouders van Voerendaal,

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vereiste van een besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Gelet op Artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

- het beschermen van weggebruikers en passagiers;

- het zoveel mogelijk waarborgen van vrijheid van het verkeer.

Overwegende dat:

- per verkeersbesluit van 13 juli 2016 onder meer is besloten om op het bestaande bedrijventerrein Lindelaufer Gewande de huidige eenrichtingsverkeervariant uit te breiden;

- onder ondernemers van het bedrijventerrein Lindelaufer Gewande grote weerstand bestaat tegen de uitbreiding van het eenrichtingsverkeer op het bestaande bedrijventerrein;

- uit nader onderzoek door RoyalHaskoning DHV d.d. 9-11-2016 is gebleken dat het voor een veilige verkeersafwikkeling naar en van de uitbreiding van Lindelaufer Gewande (fase 3), niet noodzakelijk is om op het bestaande Lindelaufer Gewande het eenrichtingsverkeer uit te breiden;

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om het verkeersbesluit van 13 juli 2016 in te trekken voor zover daarbij eenrichtingsverkeer is ingesteld op het oostelijk gedeelte van de Lindelaufer Gewande door plaatsing van de verkeersborden C2, C3 en C4 van bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeersteken 1990, en de bestaande situatie te handhaven.

Voerendaal, 6 december 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Voerendaal,

W. Houben B. Timmermans

Burgemeester Gemeentesecretaris

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken na de datum van bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders, Postbus 23000, 6367 ZG Voerendaal.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • 1.

    naam en adres van de indiener; 

  • 2.

    de dagtekening; 

  • 3.

    omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; 

  • 4.

    de gronden van het bezwaar.

Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kan de indiener van het bezwaarschrift de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, te Maastricht, Postbus1988,6201 BZ Maastricht, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site vindt u de precieze voorwaarden.

Naar boven