"Gemeente Den Helder - Kennisgeving gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan - Stadshart West 2016"

Logo Den Helder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken op grond van artikel 3.8, lid 3, juncto artikel 3.8, lid 4 en artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan Stadshart West 2016 met planidentificatie NL.IMRO.0400.211BPSHWEST2016-VST1 in de raadsvergadering van 28 november 2016 gewijzigd is vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan Stadshart West 2016 geeft een visie weer voor de buurten Oud Den Helder, Van Galenbuurt, Indische buurt, Bloemen- en Geleerdenbuurt en Tuindorp. De globale grenzen van het plan worden gevormd door de grens met de Linie in het westen en zuiden, de spoorbaan en de Polderweg in het oosten en het Marsdiep in het noorden.

 

Het bestemmingsplan voorziet in het vastleggen van de bestaande toestand/rechten en beleid ten aanzien van de huidige woningen, cultuur, groen, bedrijven en wegen. Ook worden in het plan de belangen gewaarborgd die betrekking hebben op de binnen het plangebied liggend:

- beschermd stadsgezicht, monumenten en archeologie;

- beschermingszone behorende bij het LPG vulpunt aan de Kievitstraat;

- door het rijk en provincie aangewezen belemmeringszones.

 

Daarnaast voorziet het plan in de mogelijkheid tot het onder voorwaarden realiseren van een- en uitbouwen en bijgebouwen bij woningen.

 

Voor het opstellen van het bestemmingsplan is als basis het bestaande ruimtelijke beleid op rijks-, provinciaal en gemeentelijk niveau gebruikt. Deze zijn in de toelichting opgenomen evenals de op het plangebied betrekking hebbende milieuaspecten, natuurwaarden, de ontwikkelingsvisie en de juridische planopzet. Voor de verschillende bestemmingen in het plangebied zijn regels opgenomen.

 

Inzage

Het vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen vanaf 12 december 2016 gedurende een periode van zes weken ter inzage.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan Stadshart West 2016 ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • 3.

    digitaal en op papier bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravehage door:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Stadshart West 2016 bij de gemeente naar voren hebben gebracht;

     

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat hen redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8, lid 1 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben kunnen brengen.

     

  • 3.

    belanghebbenden tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht.

     

 

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

 

Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschguldigd.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treed het bestemmingsplan niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

  •  

Naar boven