Gemeente Landgraaf - Vaststelling bestemmingsplan Kasteel Strijthagen

Logo Landgraaf

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 17 november 2016 het bestemmingsplan ‘Kasteel Strijthagen’ (NL.IMRO.0882.BPKASTEELSTRH0301-VG01) heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt een mix van particuliere, zakelijke en openbare culturele functies in het kasteelcomplex Strijthagen mogelijk. In het kasteelcomplex zijn kunstenaarswoningen, ateliers, een expositieruimte, gastenstudio’s, en zalenverhuur voorzien.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt met ingang van 8 december 2016 gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage bij het Klanten  Contact Centrum in het raadhuis van Landgraaf (Raadhuisplein 1 te Landgraaf). U kunt het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken eveneens in elektronische vorm raadplegen via de gemeentelijke website www.landgraaf.nl onder de rubriek ‘Ruimtelijke Plannen’ alsmede via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder gebruikmaking van het planidentificatienummer (IDN) NL.IMRO.0882.BPKASTEELSTRH0301-VG01.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, op grond van artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 8.6 juncto bijlage 2 artikel 2 Algemene wet bestuursrecht, beroep worden ingesteld door:

1. degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt;

2. een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

3. een ieder belanghebbende tegen de wijzigingen die de raad van de gemeente in het plan bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerpplan heeft aangebracht.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Tevens kan degene die beroep instelt, bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Een beroepschrift en/of verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ worden ingediend. Hiervoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde website voor de precieze randvoorwaarden.

Naar boven