Wet voorkeursrecht Bergwijkpark te Diemen

Logo Diemen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Diemen maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad op 1 december 2016 op grond van het bepaalde in artikel 2 in samenhang met artikel 5 van de Wvg heeft besloten om gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen in het gebied dat plaatselijk bekend is als “Bergwijkpark”. Het besluit treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant, te weten op 9 december 2016. Met dit raadsbesluit zijn de aanwijzingen, waartoe burgemeester en wethouders op 20 september 2016 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van 3 maanden bestendigd.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad ligt tezamen met het voorstel en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte van elk van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten en de zienswijzerapportage, met ingang van 8 december 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis te Diemen.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Diemen te koop moeten aanbieden. Het voorkeursrecht heeft dus pas gevolgen als de eigenaar zijn grond, huis of ander gebouw wil verkopen. De eigenaren en rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken bij de raad van de gemeente Diemen tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen. Deze termijn begint te lopen op de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Nederlandse Staatscourant.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener

  • b. de dagtekening

  • c. omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt

  • d. de gronden van het bezwaar

Graag in de linkerbovenhoek vermelden “Bezwaar”.

Het bezwaar dient gericht te worden aan de raad van de gemeente Diemen, Postbus 191, 1110 AD Diemen.

Indien u bij ons een bezwaarschrift hebt ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Awb de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

In het geval dat u gebruik maakt van de mogelijkheid tot het verzoeken van een voorlopige voorziening dient u het verzoek te richten aan de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam, sector bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven.

Diemen, 8 december 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Diemen

Naar boven