Besluit vaststelling bebouwde komgrenzen in de zin van de Boswet

Logo Papendrecht

College maakt bekend dat de raad op 28 januari 2016 het besluit tot aanpassing van de bebouwde komgrenzen in de zin van de Boswet heeft vastgesteld.

 

De Boswet heeft als doel de bossen in Nederland buiten de bebouwde kom te beschermen. Het gaat hier om andere bebouwde komgrenzen dan die in de zin van de Wegenverkeerswet. In de Boswet zijn regels opgenomen over het kappen en de (verplichting tot) het herplanten van houtopstanden buiten de bebouwde komgrenzen in de zin van de Boswet. De grenzen bepalen de verdeling van de verantwoordelijkheden tussen gemeente en provincie waar het gaat om vergunningverlening voor het kappen van bomen. Het vaststellen van “Bebouwde komgrenzen Boswet” is een bevoegdheid van de raad.

 

Gedurende de periode van 24 september 2015 t/m 23 oktober 2015 heeft het concept besluit, op basis van afdeling 3:4 Awb, ter inzage gelegen.

Het definitieve besluit ligt vanaf de dag na publicatie gedurende een periode van zes weken ter inzage in het gemeentehuis.

 

Beroep

Tegen deze beslissing kunnen belanghebbenden, op grond van de Algemene wet bestuursrecht, schriftelijk in beroep. Zij moeten dan binnen zes weken na de dag van verzending van de beslissing een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

In het beroepschrift moet het volgende vermeld worden:

  • -

    naam en adres van de indiener;

  • -

    datum;

  • -

    omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • -

    reden(en) waarom de indiener van het beroep het niet met het besluit eens is.

  • -

    handtekening van de indiener.

Ondanks het indienen van een beroepschrift blijft de genomen beslissing gelden, in ieder geval totdat de rechtbank op het beroepschrift heeft beslist. Dit geldt niet indien de beslissing gebonden is aan een termijn die van rechtswege verloopt.

Indien belanghebbenden de beslissing op het beroepschrift niet kunnen afwachten, kunnen zij om een tijdelijke beslissing (voorlopige voorziening) vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Naar boven