Ontwerpbestemmingsplan “Bedrijventerreinen Montferland, eerste herziening”

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan “Bedrijventerreinen Montferland, eerste herziening” met ingang van 8 december 2016 gedurende een termijn van zes weken, bij de receptie van het gemeentehuis in Didam (Bergvredestraat 10) voor een ieder ter inzage ligt en tevens via www.montferland.info en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen is.

 

De eerste herziening voorziet zowel in aanpassing van de regels die op het gehele plangebied van toepassing zijn als wijzigingen in de regels voor specifieke locaties. Tevens voorziet de eerste herziening in een aanpassing van de verbeelding. De aanpassingen hebben overwegend betrekking op de volgende onderdelen:

  • 1.

    Het voldoen aan de landelijke RO Standaarden 2012 (SVBP en STRI);

  • 2.

    Verduidelijking van begripsdefinities en wijze van meten;

  • 3.

    Het repareren van enkele omissies in de regels;

  • 4.

    Het doorvertalen van enkele ontwikkelingen waarvoor recentelijk een omgevingsvergunning is verleend;

  • 5.

    Een doorvertaling van het bijgestelde archeologiebeleid (‘Archeologie met beleid’);

  • 6.

    Een doorvertaling van nieuwe beleidsaspecten.

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn/haar zienswijze omtrent het ontwerp schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Montferland, Postbus 47, 6940 BA DIDAM. Desgewenst kan de zienswijze ook mondeling kenbaar worden gemaakt. In dat geval kan contact worden opgenomen met de afdeling Ontwikkeling, telefoon 0316-291391. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

 

Didam, 7 december 2016,

Burgemeester en wethouders van Montferland.

Naar boven