VASTSTELLING BESTEMMINGSPLAN ‘PRINSES IRENESTRAAT’

Logo Oud-Beijerland

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op 22 november 2016 het bestemmingsplan ‘Prinses Irenestraat’ met nummer NL.IMRO.0584.BPWONEN2016010-VG99, ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel van het voormalige tuincentrum ‘Forsythia’ tussen de woningen Prinses Irenestraat 2 en 4.

Aanleiding en inhoud

De voormalige opstallen van het tuincentrum in het plangebied zijn gesloopt. Op 22 april 2013 is de omgevingsvergunning voor de woning Prinses Irenestraat 2A verleend. Vanuit het stedenbouwkundig advies dat gegeven is op het ingediende bebouwingsvoorstel uit 2012 is de conclusie getrokken dat het bebouwingsvolume en de situering van de kavel zich leent voor de bouw van een tweede woning achter de al gerealiseerde woning aan de Prinses Irenestraat 2A. Om dit juridisch planologisch mogelijk te maken is de ruimtelijke onderbouwing verder uitgewerkt in een bestemmingsplan. In dit bestemmingsplan is ook gelijktijdig de eerder vergunde woning Prinses Irenestraat 2A meegenomen. Zo is de bedrijfsbestemming van het gehele perceel omgezet in een woonbestemming.

Inzage

Met ingang van zaterdag 3 december 2016 liggen gedurende de beroepstermijn het besluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ter inzage. U kunt deze stukken inzien in het gemeentehuis, W. van Vlietstraat 6 in Oud-Beijerland. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag (behalve dinsdag) van 8.00 tot 17.00 uur en dinsdag van 8.00 tot 20.00 uur. Op vrijdag sluit het gemeentehuis om 13.00 uur. De stukken (met uitzondering van de bijgevoegde documenten die deel uitmaken van de omgevingsvergunning) zijn ook te raadplegen via www.oud-beijerland.nl (onder actueel → bekendmakingen → bestemmingsplannen en projectbesluiten). Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen dit besluit staat rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan met ingang van zaterdag 3 december 2016 gedurende zes weken worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

 

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het indienen hiervan heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt kan de indiener van een beroepschrift de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.

De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland

Naar boven