Vastgesteld bestemmingsplan ‘Wolfhezerweg 6b – Utrechtseweg 287, 2016’

Logo Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 30 november 2016 het bestemmingsplan ‘Wolfhezerweg 6b – Utrechtseweg 287, 2016’, gewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan. Ten behoeve van dit bestemmingsplan heeft het college op 18 oktober 2016 het besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) voor de bouw van de nieuwe woning aan de Wolfhezerweg 6b in Oosterbeek vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wgh met bijlagen liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van 7 december 2016 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0174bg-va02. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0174bg-/NL.IMRO.0274.bp0174bg-va02

 

Het bestemmingsplan maakt de bouw van één woning mogelijk op het perceel aan de Wolfhezerweg 6b (nu nog ongenummerd). Deze woning wordt gebouwd op de locatie tussen Wolfhezerweg 6 en 6a. Het bestemmingsplan actualiseert ook de planologische situatie van de bestaande woning op het perceel aan de Utrechtseweg 287. Het plangebied ligt in het westelijk deel van Oosterbeek. De locatie wordt aan de zuidzijde begrenst door de Utrechtseweg en aan de noordzijde door de Wolfhezerweg. Aan de oostzijde wordt het perceel begrenst door de tuinen van de Utrechtseweg 285 en Wolfhezerweg 6 en aan de westzijde door de tuinen van de Utrechtseweg 289 en de Wolfhezerweg 6a.

 

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is een zienswijze ingediend. Naar aanleiding van de zienswijze, maar ook ambtshalve, zijn een paar (kleine) aanpassingen doorgevoerd in het vastgestelde bestemmingsplan. Het akoestisch onderzoek wegverkeerslawaai is op grond van de zienswijze geactualiseerd. De betreffende paragraaf in de toelichting is hierop ook aangepast. Deze wijzigingen zijn in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan aangegeven. Hierdoor is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

 

Het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai is genomen voor de nieuw te bouwen woning aan de Wolfhezerweg 6b in Oosterbeek die een hogere geluidsbelasting (49 dB) op de gevel ondervindt dan de grenswaarde uit de Wgh als gevolg van de Wolfhezerweg (N783).

Tijdens de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan of het besluit hogere grenswaarde geluid. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

 

Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven