Ontwerpbestemmingsplan Nijkerkerweg 5 en ontwerp besluit hogere grenswaarden gemeente Ermelo

Logo Ermelo

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

Het college van burgemeester en wethouders maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 11 februari tot en met 23 maart 2016 het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan Nijkerkerweg 5 en de daarbij behorende stukken, voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht tijdens de openingstelling van de afdeling Publiekszaken van 08.30-12.30 uur. U kunt deze stukken ook digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen. Het ontwerpbestemmingsplan Nijkerkerweg 5, met identificatienummer NL.IMRO.0233.BPnijkerkerweg5-0301, kunt u ook digitaal raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Dit bestemmingsplan biedt een juridisch planologisch kader voor het realiseren van een twee-onder-éénkapwoning in het kader van functieverandering.

 

Ontwerp besluit hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder

Op grond van de Wet geluidhinder is voor dit plan een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat het geluidsniveau op de westgevel van de nieuw te bouwen twee-onder-éénkapwoning aan de Nijkerkerweg 5 in Ermelo, boven de volgens de Wet geluidhinder toegestane geluidnorm van 48 decibel zal komen te liggen. Het geluid is afkomstig van het wegverkeer op de Nijkerkerweg te Ermelo.

 

Het is in dit geval redelijkerwijs niet mogelijk om zodanige maatregelen te treffen dat wel binnen de

geluidnormen wordt gebleven. In verband hiermee is het college van burgemeester en wethouders

voornemens om op grond van de Wet geluidhinder hogere grenswaarde vast te stellen.

 

Een ieder kan vanaf 11 februari tot en met 23 maart 2016 bij de gemeenteraad, postbus 500, 3850 AM te Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan Nijkerkerweg 5 kenbaar maken. Gedurende hiervoor vermelde termijn kan een ieder bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 500, 3850 AM Ermelo, schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerp besluit hogere grenswaarde geluid kenbaar maken.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekszaken.

U kunt ook met DigiD een zienswijze indienen via www.ermelo.nl/zienswijze.

 

Ermelo, 11 februari 2016

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo

 

Naar boven