Vaststelling bestemmingsplan De Ripse Schans (BA20150001) en verlening omgevingsvergunning voor het bouwen van 14 woningen, het aanleggen van een weg en het aanleggen van een watergang– De Ripse Schans 1 t/m 14 en Zuidweg 15 en 15a te Rijpwetering (W20140253)

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 14 november 2016 het bestemmingsplan 'De Ripse Schans' te Rijpwetering (BA20150001) gewijzigd heeft vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders heeft 24 november 2016 de bijbehorende omgevingsvergunning met de activiteit bouwen (W20140253) verleend.

Er is sprake van een coördineerde procedure. Dat besluit is op 3 december 2014 gepubliceerd. Tevens is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Bestemmingspl an

Dit bestemmingsplan betreft het saneren van de bestaande bedrijfsgebouwen en het mogelijk maken van 13 nieuwe woningen ter plaatse van Zuidweg 11c en de vervanging van de bestaande woning op Zuidweg 15 te Rijpwetering. Het plan bestaat in totaal uit vier rijwoningen, vier twee-onder-één-kapwoningen en zes vrijstaande woningen. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld (zie Nota van beantwoording).

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning betreft naast het bouwen van de 14 woningen met de nummeraanduiding De Ripse Schans 1 t/m 9 (oneven) en 2 t/m 14 (even) en Zuidweg 15 en 15a te Rijpwetering ook het aanleggen van een weg en een watergang.

Ter inzage

Het bestemmingsplan (en bijbehorende stukken) en de omgevingsvergunning liggen vanaf 1 december 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. Inzage is mogelijk gedurende de openingstijden of op afspraak. Het bestemmingsplan is in die periode ook te vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl met codering: NL.IMRO.1884.BPRIPSESCHANS-VAS1.

Beroep

Vanaf de dag na de dag van terinzagelegging kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen beide besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door belanghebbenden die redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede door een ieder voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft. De Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard als er binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevuld. Het instellen van beroep heeft geen opschortende werking; hiervoor moet een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Dit verzoek wordt gericht aan de voorzieningenrechter van de voornoemde afdeling. Een afschrift van het ingediende beroepschrift dient meegezonden te worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

Naar boven