Ontwerpwijzigingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden ‘Slachthuisbuurt Zuidstrook Blok II’

Logo Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het ontwerpwijzigingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0392.WP3120004-on01en ontwerpbesluit hogere waarden Slachthuisbuurt Zuidstrook Blok II.

Doel

In het bestemmingsplan Slachthuisbuurt Zuidstrook is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de kantorenlocatie in het zuidelijk deel van het Henriette Bosmanplantsoen op de hoek van de Schipholweg/Prins Bernhardlaan (Blok II). Hoofddoel van het wijzigingsplan is het mogelijk maken van wonen en behouden van het bestaande groen. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen – op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder – hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vast te stellen vanwege ‘wegverkeerslawaai’ ten behoeve van de in het ontwerpwijzigingsplan ’Slachthuisbuurt Zuidstrook Blok II’ geprojecteerde geluidsgevoelige gebouwen (woningen/appartementen).

Ter inzage

Het ontwerpwijzigingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden Slachthuisbuurt Zuidstrook Blok II met de bijbehorende stukken kunnen worden geraadpleegd:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de besluitenlijst van B&W van 1 november 2016.

  • In de publiekshal Raakspoort, Zijlvest 39 in Haarlem. De publiekshal is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Informatieavond

In het kader van dit ontwerp wordt tevens een informatieavond georganiseerd voor belangstellenden op donderdag 7 december van 19.00 tot 20.00 uur in het Buurtcentrum De Hamelink, Noormannenstraat 1.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een belanghebbende zienswijzen naar voren brengen inzake het ontwerpwijzigingsplan bij burgemeester en wethouders van Haarlem. Dit kan digitaal via het emailadres antwoord@haarlem.nl. Schriftelijke zienswijzen stuurt u naar Postbus 511, 2003 PB in Haarlem, t.a.v. dhr. K. Glas. Uw zienswijze dient voorzien te zijn van uw naam, adres, datum en de naam van het wijzigingsplan. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar op tel. 023–511 3544 (m.u.v. maandag). (b.g.g. op tel. 023–511 3551).

 

Naar boven