Verkeersbesluit parkeerverbod Julianalaan en Helblokstraat.

Logo Etten-Leur

Burgemeester en wethouders van Etten-Leur,

Gelet op:

•hetgeen ten aanzien hiervan overigens in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is bepaald, alsmede op de bepalingen ter zake van de Algemene wet bestuursrecht;

Overwegende dat:

  • op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemd verkeerstekens;

  • de Helblokstraat en Julianalaan een weg is als bedoeld in artikel 18, lid 1 onder de van de Wegenverkeerswet 1994, en dat deze weg in beheer is bij de gemeente Etten-Leur;

  • na de bouw van de woningen op het terrein van het voormalig Vincent van Goghschool ter hoogte van de Julianalaan en Helblokstraat, 29 haakse parkeerplaatsen zijn aangelegd.

het uit een oogpunt van:

•het verzekeren van de veiligheid op de weg, van het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden is het gewenst om verkeersmaatregelen in te stellen.

het gewenst is om:

een parkeerbord in te stellen aan de zijde van de woningen Helblokstraat huisnummers 2 t/m 18 en Julianalaan 56 t/m hoek Spoorlaan. Een en ander overeenkomstig de bij dit besluit gevoegde tekening.

motivering:

het gebruik van de nieuwe aangelegde parkeerplaatsen worden door de geparkeerde voertuigen ter hoogte van de woningen Helblokstraat huisnummers 2 t/m 18 en Julianalaan 56 t/m hoek Spoorlaan geparkeerde motorvoertuigen verhinderd danwel sterk bemoeilijkt. Het instellen van het parkeerverbod zal de veiligheid op de weg bevorderen.

Belangenafweging

  • -

    Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig worden benadeeld danwel dat door de te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie zou ontstaan.

  • -

    Het instellen van een parkeerverbod aan de zijde van de woningen Helblokstraat huisnummers 2 t/m 18 en Julianalaan 56 t/m hoek Spoorlaan (zie situatietekening), zal geen nadelig effect hebben op de parkeercapaciteit in uw directe woonomgeving.

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met het politieteam Zuid West Brabant.

Besluiten conform bijbehorende situatietekening:

  • 1.

    door middel van het plaatsen van bord model E1 (parkeerverbod), parkeerverbod in te stellen

  • 2.

    Dit verkeersbesluit openbaar bekend te maken.   

    Etten-Leur, 28 november 2016

Namens burgemeester en wethouders van Etten-Leur.

   

A. van Heeren.

Teamleider, Beheer en Realisatie

    

MEDEDELINGEN

 

Ter inzage legging

Het verkeersbesluit met de daarbij behorende tekening ligt voor een ieder ter inzage in het informatiecentrum bij de receptiebalie van het gemeentehuis gedurende 6 weken na de openbare bekendmaking

 

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) kan ieder wiens belang rechtstreeks bij een besluit betrokken is, hiertegen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Dit dient te gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Etten-Leur, Postbus 10.100, 4870 GA te Etten-Leur.

 

Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit.

Tegelijk met het bezwaarschrift en gedurende de behandeling daarvan, kan bij de voorzieningenrechter een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd indien onverwijlde spoed, gelet op betrokken belangen, dat vereist. Het adres van de voorzieningenrechter is postbus 90.006, 4800 PA te Breda. Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.

  

Bijlage:

  • 1.

    Situatietekening.

Naar boven