Vastgesteld bestemmingsplan ‘3b/4 zuidoost 2016’

Logo Renkum

Het college van burgemeester en wethouders van Renkum heeft in haar vergadering van 22 november 2016 het bestemmingsplan (wijzigingsplan) ‘3b/4 zuidoost 2016’ gewijzigd vastgesteld. Ook heeft het college besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan.

 

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van 30 november 2016 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. Het bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen en op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0166rh-va02. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0166rh-/NL.IMRO.0274.bp0166rh-va02.

 

Dit bestemmingsplan maakt de bouw van twee grondgebonden woningen met tuin en verkeersontsluiting mogelijk in het gebied 3b/4 in Renkum, achter de woningen aan de Bram Streeflandweg 30, 32, 34 en 36. Het plangebied heeft nu een ‘uit te werken woonbestemming’ voor twee woningen. Het nieuwe bestemmingsplan is daardoor een uitwerking van de genoemde bestemming. Hierdoor is het college van burgemeester en wethouders bevoegd het nieuwe bestemmingsplan vast te stellen. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kadastrale percelen bekend als Renkum, sectie B, nummers 3942, 3943, 3944 en 3945. De twee woningen met tuin en ontsluitingsweg worden gerealiseerd op de percelen 3942 en 3943. Perceel 3945 krijgt een groenbestemming en perceel 3944 krijgt een bestemming als achtertuin bij woning Bram Streeflandweg 30.

 

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van de zienswijzen, maar ook ambtshalve, zijn een paar (kleine) aanpassingen doorgevoerd in het vastgestelde bestemmingsplan.. Deze wijzigingen zijn in hoofdstuk 6 van de toelichting van het bestemmingsplan aangegeven. Samengevat gaat het om de volgende aanpassingen:

1- op de verbeelding van het bestemmingsplan is langs de erfgrens met Bram Streeflandweg 32 en 34 de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen – voorwaardelijke verplichting groen’ opgenomen;

2- in de regels van de bestemming ‘Wonen’ is aangegeven dat ter plaatse van de hiervoor genoemde aanduiding een groene erfscheiding van maximaal 2 meter hoog moet worden aangelegd en in stand gehouden moet worden;

3- in de toelichting is bij hoofdstuk 3.2.3 en 3.3.2 een verduidelijking doorgevoerd.

Hierdoor is het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld.

 

Tijdens de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven