Ontwerp bestemmingsplan “Buitengebied Agrarische gronden” (Westerveld)

Logo Westerveld

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, maken Burgemeester & Wethouders van de gemeente Westerveld bekend dat met ingang van 1 december 2016 bij de publieksbalie in het gemeentehuis te Diever voor een ieder ter inzage ligt, het ontwerp “Bestemmingsplan Buitengebied Agrarische gronden”, met planidentificatie NL.IMRO.1701.509Agragronden2016-0002.

 

Het door middel van een oplegnotitie aangepaste Plan-MER met de passende beoordeling Natuurbeschermingswet ligt gelijktijdig ter inzage.

 

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de agrarische gronden in het buitengebied van de gemeente Westerveld en vloeit voort uit de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 6 augustus 2014, waarbij de agrarische bestemmingen van het op 5 juli 2012 vastgestelde bestemmingsplan buitengebied werden vernietigd. Inhoudelijk gaat het in hoofdzaak om de aanpassing van de bestemmingsplanregeling in relatie tot de bescherming van Natura 2000-gebieden en de samenhang met de Natuurbeschermingswet en de programmatische aanpak van stikstof (PAS-regeling).

 

In verband met inspraak- en vooroverlegreacties en ambtshalve zijn ten opzichte van het voorontwerpplan enkele wijzigingen aangebracht.

De wijzigingen betreffen:

  • -

    de planbegrenzing bij Nijensleek en Uffelte;

  • -

    een aanvulling op de begripsbepaling “bestaande ammoniakemissie”;

  • -

    de toevoeging van bestaande gastransportleidingen;

  • -

    de toevoeging van de gaswinningslocatie bij Wapse;

  • -

    de beperking tot 2 ha van de oppervlakte van de agrarische bedrijfskavel Polderweg 1 te Nijensleek;

  • -

    verruiming van het bestemmingsvlak W-V voor het perceel Smeenholtenweg 1 te Uffelte.

 

Op afspraak is inzage buiten openingstijden mogelijk. Tevens kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Zienswijze: Van 1 december 2016 tot en met 11 januari 2017 kan een ieder zijn of haar zienswijze schriftelijk of mondeling bij de Raad kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Westerveld, Postbus 50, 7970 AB Havelte. Voor het maken van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

 

Contact: team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521

Naar boven