Ontwerp bestemmingsplan Sneek – Harinxmaland fase 1b, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij een ontwerp van het bestemmingsplan Sneek – Harinxmaland fase 1b hebben voorbereid.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan Sneek – Harinxmaland fase 1b betreft het faciliteren van een woongebied ten behoeve van maximaal 83 woningen aan de noordkant van Sneek. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de spoorlijn. Aan de oostzijde vormt Harinxmaland fase 1a (bestaande woonbebouwing) de begrenzing. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de noordelijke rondweg. Aan de noordzijde grenst het plan aan landelijk gebied.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn tevens beeldkwaliteitscriteria opgenomen. Hieraan zal de Welstandscommissie toetsen bij het indienen van concrete bouwplannen.

 

Ter inzage

Het ontwerp van dit bestemmingsplan ligt met ingang van 25 november 2016 tot en met 5 januari 2017 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het ontwerp is ook te bekijken op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2017oostBPharinx1b-ontw

 

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen en/of een inspraakreactie op de beeldkwaliteitscriteria indienen. Uw zienswijze en/of inspraakreactie kunt u richten aan de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijke afspraak te maken uiterlijk 3 weken voor het einde van de inzagetermijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer B. de Jong van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken, via het algemeen telefoonnummer 140515.

 

 

Verzoek hogere waarde Wet geluidhinder Sneek – Harinxmaland fase 1b

Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân maken bekend dat zij van plan zijn een hogere grenswaarde als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder vast te stellen voor de geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai van de noordelijke stadsrondweg en de spoorlijn Sneek-Leeuwarden.

 

Inhoud

Voor Harinxmaland fase 1b is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. In dit plan kunnen nieuwe woningen worden gebouwd. In verband met het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde (48 dB) als gevolg van wegverkeerslawaai van de spoorlijn Sneek-Leeuwarden (bouwblok A) en de noordelijke rondweg (bouwblokken B, C, D, E en F) zal ter plaatse van de ontvangpunten een hogere grenswaarde vastgesteld dienen te worden van 55 dB (bouwblok A) en 56 dB (bouwblokken B t/m F) In het ontwerpbesluit worden de maatgevende beoordelingspunten en de vast te stellen hogere waarden aangegeven.

 

Ter inzage

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene Wet Bestuursrecht in relatie met artikel 110c, lid 1 van de Wet Geluidhinder ligt het ontwerpbesluit met het daarbij behorende bestemmingsplan met ingang van 25 november 2016 tot en met 5 januari 2017 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

 

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere waarde naar voren brengen. Uw reactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek. Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijke afspraak te maken uiterlijk 3 weken voor het einde van de inzagetermijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer B. de Jong van het team ROEZ via telefoonnummer 140515.

 

Naar boven