Terinzagelegging ontwerpwijzigingsplan "Medisch Centrum Novawhere 2017" en ontwerp-omgevingsvergunning (gecoördineerde procedure)

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van Purmerend maken bekend dat het ontwerp van het wijzigingsplan “Medisch Centrum Novawhere 2017” ter inzage ligt. Tevens ligt het ontwerp-besluit tot afgifte van een omgevingsvergunning voor uitbreiding van het zorgcentrum Novawhere ter inzage. Dit is in overeenstemming met artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 Algemene wet bestuursrecht.

Zakelijke inhoud

Voor het perceel Prof. Mr. P.J. Oudlaan 1 is een bouwplan ontwikkeld om het zorgcentrum Novawhere uit te breiden. Deze ontwikkeling past niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan “Overwhere-Noord 2012”. Aan deze ontwikkeling kan alleen medewerking worden verleend door het treffen van een planologische maatregel. Om deze reden is het ontwerp-wijzigingsplan “Medisch Centrum Novawhere 2017“ (ID-code: NL.IMRO.0439.WPNOVAWHERE2017-on01) voorbereid. Dit beoogt na vaststelling een planologische regeling te geven voor genoemd project en bestaat uit een toelichting, planregels en een verbeelding.

Ten behoeve van de ontwikkeling is op 12 mei 2016 een aanvraag om omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, vellen van een houtopstand en het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ingediend.

Burgemeester en wethouders staan positief tegenover deze ontwikkeling en hebben op basis van de ″Beleidsregels coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gemeente Purmerend 2011″ besloten de voorbereidingen ten behoeve van vaststelling van het wijzigingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning te coördineren. Dit betekent dat voor beide ontwerpbesluiten de procedure ingevolge afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) wordt gevolgd.

Terinzagelegging

Het ontwerpwijzigingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen met de bijbehorende stukken met ingang van 25 november 2016 tot en met 5 januari 2017 ter inzage tijdens openingstijden in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42. De stukken zijn daarnaast in te zien op de gemeentelijke website www.purmerend.nl/bestemmingsplannen. Het ontwerpwijzigingsplan is tevens te raadplegen via de landelijke website voor het raadplegen van ruimtelijke plannen www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reactiemogelijkheid

Gedurende bovenstaande termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Het indienen van een zienswijze is, naast het zijn van belanghebbende, een voorwaarde om tegen het uiteindelijke besluit beroep te kunnen instellen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 1440 AA te Purmerend. Degenen die een mondelinge reactie willen geven kunnen dat doen na het maken van een afspraak. Daarvoor kunt u contact opnemen met de heer M.C. Deinum van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via telefoonnummer 0299-452 452. U kunt uw zienswijze ook langs digitale weg indienen, via www.purmerend.nl/zienswijze. U dient hiervoor over een DigiD-account te beschikken. U dient hiervoor over een DigiD-account te beschikken. De tijdig ingediende schriftelijke en mondelinge reacties worden betrokken bij de verdere besluitvorming.

Naar boven