VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ‘LANDELIJK GEBIED, BURCHTWEG 17 TE BANT’ TER INZAGE

Logo Noordoostpolder

Op de locatie Burchtweg 17 te Bant is het bedrijf Agrico Research (AR) gevestigd. AR is het veredelingsbedrijf van de coöperatie Agrico die haar hoofdkantoor in Emmeloord heeft. Agrico is een op export gerichte coöperatie van circa 900 ledentelers die zich hebben gespecialiseerd in de teelt van pootaardappelen, tafelaardappelen en biologisch geteelde aardappelen met een portfolio van meer dan 100 verschillende rassen. Het bestemmingsplan 'Landelijk Gebied, Burchtweg 17 te Bant' is in procedure gebracht om de bouw van de huidige onderzoekskas van AR te vernieuwen en te verdubbelen en te voorzien van ondersteunende voorzieningen, zoals een bassin. De gemeente wil meewerken aan deze plannen, omdat voldaan wordt aan de voorwaarde van een goede landschappelijke inpassing.

 

Het plan is in te zien van 24 november 2016 tot en met 4 januari 2017.

Dit kan op:

 

Een papieren versie ligt bij het loket Woonomgeving in het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, Emmeloord).

 

Het plan is op 14 november 2016 ongewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad van Noordoostpolder. Het college van burgemeester en wethouders legt dit plan ter inzage op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening.

Belanghebbe nden kunnen beroep indienen tot en met 4 januari 2017

U bent belanghebbende als u rechtstreeks belang heeft bij het plan. U kunt beroep indienen als u eerder een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft gegeven.

Heeft u niet eerder een zienswijze gegeven? Dan kunt u alleen beroep indienen wanneer u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet eerder kon reageren.

 

Uw beroep stuurt u naar de Raad van State:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Wilt u voorkomen dat tijdens uw beroep het bestemmingsplan in werking treedt?

Vraag dan een voorlopige voorziening aan. Dit doet u bij de Raad van State:

De voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

 

De afdeling beslist of de voorlopige voorziening wordt toegekend.

 

Let op: het indienen van beroep en een voorlopige voorziening kost geld (griffierechten). Voor meer informatie neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State telefoonnummer (070) 426 44 26.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met Mark Hoogvliet van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0527 63 32 99 of per e-mail m.hoogvliet@noordoostpolder.nl.

Naar boven