Ontwerpbestemmingsplan De Giessen - Meerkerk

Logo Hardinxveld-Giessendam

Het college van Hardinxveld-Giessendam maakt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van donderdag 24 november 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘De Giessen - Meerkerk’ ter inzage ligt.

Toelichting

Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologische regeling om de voormalige bedrijfslocaties aan de Buitendams 217- 223 en 235 in Hardinxveld-Giessendam te herontwikkelen en de realisatie van maximaal 8 woningen mogelijk te maken.

Plangebied

Het plangebied is centraal in de kern Hardinxveld-Giessendam gelegen, aan het bebouwingslint Buitendams. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door Buitendams. Aan de oostzijde vormen de percelen Buitendams 205 en 217 de begrenzing van het plangebied, aan de zuidzijde wordt deze gevormd door de Buiten-Giessen. De westzijde van het plangebied wordt ten slotte begrensd door de percelen Buitendams 237, 241 en 245.

Nota inspraak en vooroverleg

Op het voorontwerpbestemmingsplan dat eerder ter inzage heeft gelegen in het kader van inspraak en vooroverleg, is een aantal reacties ingediend. Deze hebben op onderdelen geleid tot een aanpassing van het plan. De reacties zijn beantwoord in een Verslag inspraak en vooroverleg bestemmingsplan ‘De Giessen - Meerkerk’ dat met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt.

Plan ligt tot en met woensdag 4 januari 2017 ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘De Giessen - Meerkerk’ ligt met ingang van donderdag 24 november 2016 tot en met woensdag 4 januari 2017 bij de receptie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam, voor een ieder ter inzage. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken.

Het bestemmingsplan kunt u ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het ontwerpbestemmingsplan kunt oproepen door invullen van de locatie, de naam van het ontwerpbestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0523.BP2016GIESSEN-DO01

Uw zienswijze schriftelijk of mondeling indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘De Giessen - Meerkerk’ kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

Het indienen van een mondelinge zienswijze bij de gemeenteraad is mogelijk tijdens De Ontmoeting op donderdag 15 december 2016. Indien u hiervan gebruik wenst te maken wordt u gevraagd om dit te vooraf te melden bij de griffie (t. 140184 of per mail griffie@gemhg.nl ). Bent u op genoemde datum niet in de gelegenheid en wenst u toch een mondelinge zienswijze in te dienen, dan kan dit ook bij de heer mr. G.J. Nieuwland van de afdeling Beleid, Ontwikkeling en Ondersteuning. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (t. 140184) of mailen naar gnieuwland@gemhg.nl

Na afloop van de zienswijzentermijn zal de gemeenteraad een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven