Gemeente Enschede, verkeersbesluit, het intrekken van parkeerverboden aan de Hanenberglanden, Vlierstraat, Het Stroink, Vervooldsweg en Vrielinklanden

Logo Enschede

Datum: 11 november 2016

Kenmerk: V-2016-5750

Burgemeester en Wethouders van Enschede

Gelet op

Het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), waarbij hun college bevoegd is verklaard tot het nemen, wijzigen en intrekken van besluiten en maatregelen als bedoeld in artikel 15 van de WVW;

Overwegende:

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Belangenafweging en motivering

Uit het oogpunt van het zoveel waarborgen van de vrijheid van het verkeer is het gewenst om parkeerverboden in te trekken door het verwijderen van de borden E1 op de volgende locaties:

  • -

    zuidzijde van de Verwooldslanden tussen de Knalhutteweg en Vrielinklanden;

  • -

    westzijde van de Vrielinklanden tussen de Verwooldslanden en Zuid Esmarkerrondweer;

  • -

    noord- en westzijde van de Hanenberglanden tussen de Zuid Esmarkerrondweg en Knalhutteweg;

  • -

    noord- en oostzijde van ’t Stroink tussen de Knalhutteweg en Broekheurne-ring.

Overwegingen

Het parkeerverbod is ingesteld omdat geparkeerde voertuigen de doorstroming belemmerden op deze genoemde wegvakken voor lijnbussen. De route van deze lijnbussen is gewijzigd. De lijnbussen rijden niet meer in twee richtingen, maar een lus op de route Knalhutteweg-Broekheurnering-’t Stroink-Hanenberglanden-Vrielinklanden en Verwooldsweg naar de Knalhutteweg. Hierdoor worden de lijnbussen niet meer gehinderd door geparkeerde voertuigen en komt het parkeerverbod te vervallen.

Deze maatregel vergroot tevens de mogelijkheden om te parkeren en doet recht aan het 30 km/uur-regime die op deze wegvakken geldt.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Hij bracht hierover d.d. 26 oktober 2016 een positief advies uit.

Besluit

Naar boven