Ontwerp wijzigingsplan ‘Buitengebied - Borgercompagniesterweg 41’ter inzage

Logo Menterwolde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Menterwolde maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerp wijzigingsplan ‘Buitengebied - Borgercompagniesterweg 41’ is opgesteld.

Inhoud

Het ontwerp wijzigingsplan maakt de vergroting van het bouwvlak aan de Borgercompagniesterweg 41 te Borgercompagnie mogelijk. Ter plaatste is een akkerbouwbedrijf gevestigd, dat van plan is op de locatie een nieuwe aardappelbewaarloods te bouwen. Deze loods ligt echter gedeeltelijk buiten het bouwvlak. In het bestemmingsplan ‘Buitengebied Menterwolde’ is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee het bouwvlak vergroot kan worden tot maximaal 1,5 hectare. Nadat het bouwvlak is vergroot kan medewerking verleend worden aan de nieuwe aardappelbewaarloods.

Het plan inzien

Vanaf 24 november 2016 ligt het ontwerp wijzigingsplan ‘Buitengebied - Borgercompagniesterweg 41’ met bijbehorende stukken gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage. U kunt het ontwerp wijzigingsplan inzien op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 2 in Muntendam. Digitaal kunt u het ontwerp wijzigingsplan raadplegen via www.menterwolde.nl onder het kopje Plannen & projecten / bestemmingsplannen / bestemmingsplannen in procedure. Op deze website vindt u ook een link naar het plan op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en een link waar de bronbestanden beschikbaar zijn gesteld.

Reageren op het plan (indienen zienswijzen)

Tot en met 4 januari 2017 kunnen belanghebbenden een zienswijzen indienen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Menterwolde, Postbus 2, 9649 ZG Muntendam. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze moet u een afspraak maken met mevrouw L. Leewering van het Ruimtelijk Domein, tel. (0598) 654704. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie. De tijdig ingediende zienswijzen worden betrokken bij de verdere besluitvorming over het wijzigingsplan.

Muntendam, 23 november 2016

Burgemeester en wethouders van Menterwolde

Naar boven