Beheersverordening Zaandam Oost en West

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad op 13 oktober 2016 de Beheersverordening Zaandam Oost en West, bestaande uit de geometrisch bepaalde planobjecten als vervat in GML-bestand: NL.IMR0.0479.STED3825-0001, waarbij gebruik is gemaakt van een ondergrond ontleend aan GBKZ versie 2016 en de bijbehorende verbeelding daarvan op papier, heeft vastgesteld.

De beheersverordening dient ter overbrugging van de periode tussen het bereiken van de tienjaarstermijn van de bestemmingsplannen ‘Westerwatering’, ‘Rosmolenwijk’ en

‘Peldersveld-Hoornseveld’ en de komst van de Omgevingswet, waarna een omgevingsplan voor dit besluitgebied kan worden opgesteld. Een beheersverordening is, naast het bestemmingsplan, een volwaardig planologisch instrument binnen de Wet ruimtelijke ordening. De beheersverordening verklaart het planologisch toegestane gebruik opnieuw van toepassing. Dat wil zeggen dat de bestaande rechten en plichten zoals deze zijn vastgelegd in de bestemmingsplannen ‘Westerwatering’, ‘Rosmolenwijk’ en ‘Peldersveld-Hoornseveld’ en de verleende omgevingsvergunningen in stand blijven. Het vervangen van de bestemmingsplannen door een beheersverordening heeft dus geen nadelige gevolgen voor de mogelijkheden in het gebied.

De beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk die planologisch nog niet waren toegestaan.

Inzage

Ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening ligt de beheersverordening met ingang van donderdag 17 november 2016 voor een periode van zes weken en één dag (dus tot en met donderdag 29 december 2016) voor een ieder ter inzage op de volgende wijzen:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘beheersverordening’);

  • Op dinsdag, woensdag en donderdag bij het gemeentearchief, via de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aangeraden wordt een afspraak te maken onder de productgroep Bouwen en wonen via www.zaanstad.nl.

Bezwaar en beroep

Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het besluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt de dag na publicatie in werking.

Zaandam, 16 november 2016

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven