Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, 4e herziening’

Logo Rucphen

Burgemeester en wethouders van Rucphen maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, 4e herziening’ ter inzage wordt gelegd.

Inhoud in het kort

Het bestemmingsplan voorziet in het herstellen van een omissie in het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied Rucphen 2012, 3e herziening’. Hier is abusievelijk geen juiste verwijzing opgenomen naar het provinciale beleid ruimte voor ruimte zoals opgenomen is in de Verordening ruimte 2014. Met voorliggende 4e herziening van het bestemmingsplan wordt deze omissie hersteld en wordt een verwijzing opgenomen naar de Verordening ruimte 2014 of diens opvolger voor de gebieden waar een wijzigingsgebied opgenomen dient te worden.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken zal met ingang van 10 november 2016 gedurende een termijn van zes weken tijdens openingstijden ter inzage liggen in het gemeentehuis, Binnentuin 1 te Rucphen.

Daarnaast is het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl (plan identificatie: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0840.9000B0025-ON01).

Zienswijze

Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen.

Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met afdeling Ruimte, telefoon 0165-349500.

Naar boven