ONTWERPBESTEMMINGSPLAN 2 WONINGEN DR. MEZGERWEG TE DOMBURG

Logo Veere

Burgemeester en wethouders van Veere maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 10 november 2016 t/m 21 december 2016 het ontwerp bestemmingsplan ‘2 Woningen Dr. Mezgerweg Domburg’ ter inzage ligt. Tevens ligt ter inzage het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge de Wet geluidhinder.

Ontwerpbestemmingsplan

In verband met de ontwikkelingen aan de Roosjesweg/Singel is voor de bewoners van de Roosjesweg 6 een nieuwe woonlocatie gezocht. Dit bestemmingsplan vormt het juridisch planologisch kader om op een perceel aan de Dr. J.G. Mezgerweg twee woningen te realiseren. De locatie ligt aan de Dr. J.G. Mezgerweg, aan de zuidoostelijke zijde van Domburg. Het plangebied wordt begrensd door de Dr. J.G. Mezgerweg, het daaraan gelegen overloopparkeerterrein, het agrarisch gebied en de woning Dr. H.C.M. Ghijsenstraat 1.

Ontwerpbesluit hogere waarde

Ten behoeve van de realisatie van deze woningen (geluidgevoelige functies) is bij het opstellen van het ontwerp bestemmingsplan een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Gebleken is dat de voorkeurgrenswaarde vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. Het is noodzakelijk hogere waarden vast te stellen, nu het treffen van maatregelen om de geluidsbelasting terug te dringen niet mogelijk is.

Zienswijzen

Het ontwerp bestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen van 10 november 2016 t/m 21 december 2016 voor een ieder ter inzage. Het digitale ontwerp bestemmingsplan is met ingang van die datum beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl en is te vinden onder plannummer NL.IMRO.0717.0104BPMezgeDbg-OW01.

Ook is het ontwerp bestemmingsplan vanaf dan in te zien op het gemeentehuis, evenals het ontwerpbesluit hogere waarden.

Gedurende de bovengenoemde periode van ter inzagelegging heeft iedereen de mogelijkheid mondeling of schriftelijk een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met Sylvia den Haan. Zij is telefonisch bereikbaar via 0118-555 334 of per e-mail via sm.den.haan@veere.nl.

Op dezelfde wijze kunnen gedurende de termijn van ter inzagelegging zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere waarden.

Domburg, 9 november 2016

Burgemeester en wethouders van Veere,

De secretaris, De burgemeester

J.F.M. Steinbusch R.J. van der Zwaag

Naar boven