Structuurvisie Landgoed Veldwijk gemeente Ermelo

Logo Ermelo

Vooraankondiging structuurvisie

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat zij het voornemen heeft om het volgende structuurvisie voor te bereiden.

 

Structuurvisie Landgoed Veldwijk

Het plangebied omvat de zorgterreinen Veldwijk en De Hooge Riet, gelegen ten noordwesten van de kern Ermelo. Het plangebied bevindt zich ten zuiden en ten noorden van de Horsterweg, ten oosten van de Oude Nijkerkerweg, en voor het grootste deel ten westen van de spoorlijn Amersfoort-Zwolle (met uitzondering van De Hooge Riet, die ten oosten van de spoorlijn gelegen is en direct grenst aan het centrum van Ermelo). Ook zijn enkele terreindelen gelegen ten westen van de Kolbaanweg.

 

Aanleiding voor het opstellen van deze structuurvisie is dat de eigenaar van deze zorgterreinen, GGz Centraal, het aantal bedden op het terrein gaat afbouwen, en zij hun kernactiviteiten zullen continueren in drie zorgclusters. De overige delen van het terrein en diverse gebouwen zullen zij afstoten. Hierdoor ontstaan mogelijkheden voor herontwikkeling en transformatie. Deze structuurvisie dient als afwegingskader om nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen te toetsen en kansrijke nieuwe initiatieven te stimuleren.

 

De structuurvisie zal, overeenkomstig artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening, de hoofdlijnen bevatten van de voorgenomen ontwikkeling van dat gebied en het te voeren ruimtelijk beleid. De structuurvisie zal ook ingaan op de wijze waarop die voorgenomen ontwikkeling zal worden gerealiseerd.

 

Er liggen nu nog geen stukken over deze structuurvisie ter inzage. Wij vragen op dit moment geen advies aan onafhankelijke instanties. U kunt nu nog geen zienswijzen indienen.

 

Medio december zal besluitvorming plaatsvinden omtrent het ontwerp van de structuurvisie, waarna deze ter inzage zal worden gelegd. Wij zullen dit van tevoren op de voorgeschreven wijze bekend maken.

 

Ermelo, 27 oktober 2016.

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Naar boven