ONTWERPBESTEMMINGSPLAN

Logo Cuijk

buitengebied 2010, herziening 2016

Burgemeester en wethouders van Cuijk maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, herziening 2016’ ter inzage wordt gelegd. Het ontwerpbestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan.

 

Aanvullend wordt bekendgemaakt dat burgemeester en wethouders op grond van artikel 6.12, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening, voornemens zijn om bij de vaststelling van het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2010, herziening 2016’ de raad te adviseren geen exploitatieplan vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd. Er wordt derhalve geen ontwerp-exploitatieplan ter inzage gelegd.

 

De aanleiding van deze herziening is de volgende:

• vertaling van de uitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de raad van state inzake het bestemmingsplan Buitengebied 2010;

• verwerking van de Verordening ruimte 2014

• verwerking van een aantal kleine correcties;

• verwerking van een aantal concreet onderbouwde initiatieven.

 

Naar aanleiding van reacties op het voorontwerpbestemmingsplan en ambtelijke wijzigingen is het plan op diverse punten gewijzigd. Voor een volledig overzicht wordt verwezen naar de nota van inspraak en ambtelijke wijzigingen, onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen zes weken ter inzage van woensdag 9 november 2016 tot en met dinsdag 20 december 2016. Een uitgeprint exemplaar kan worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.1684.BPbuitengeb2016-ON01.

 

Gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Cuijk, postbus 7, 5360 AA GRAVE. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer P. Broekmans, afdeling Ontwikkeling, algemeen telefoonnummer 0485-460300. Zienswijzen kunt u niet per e-mail indienen.

Herbegrenzing NatuurNetwerk Brabant

In verband met het initiatief aan Hoenderberg 9 te Cuijk is een aanpassing (herbegrenzing) van een deel van het huidige Natuurnetwerk Brabant (voorheen Ecologische Hoofdstructuur) noodzakelijk. Hiervoor wordt op basis van artikelen 5.3 en 36.5 van de Verordening Ruimte 2014 een verzoek gedaan aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. Tegen dit voornemen tot herbegrenzing kunt u van woensdag 9 november 2016 tot en met dinsdag 20 december 2016 ook een zienswijze indienen.

 

Cuijk, 8 november 2016

Burgemeester en wethouders van Cuijk

Naar boven