Vaststelling bestemmingsplan “Buitengebied, ongelijkvloerse kruising N391-N366”

Logo Emmen

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat de gemeenteraad op 27 oktober 2016 het bestemmingsplan “Buitengebied, ongelijkvloerse kruising N391-N366” met plan-ID NL.IMRO.0114.2015026-B701 heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in de aanleg van ongelijkvloerse kruising van de N391 met de N366 ter hoogte van Ter Apel. De bestaande rotonde wordt vervangen door een viaduct met bijbehorende op- en afritten. Een deel van deze nieuwe wegaansluiting ligt op het grondgebied van de gemeente Vlagtwedde. Door deze gemeente wordt gelijktijdig voor dat gedeelte een afzonderlijk vastgesteld bestemmingsplan ter inzage gelegd. Voor het te ontwikkelen gebied is geen exploitatieplan opgesteld.

Vanaf 11 november 2016 ligt het bestemmingsplan en het raadsbesluit gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op afspraak kunt u het bestemmingsplan inzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen (op verzoek ook buitenkantooruren). Voor nadere informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591

Het bestemmingsplan en bijbehorend raadsbesluit zijn ook digitaal beschikbaar via

www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende. Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Emmen, 3 november 2016

burgemeester en wethouders van Emmen,

Naar boven