Voorontwerpbestemmingsplan ‘N280 west deelproject wegvak Roermond’

Logo Roermond

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘N280 west deelproject wegvak Roermond’ (NL.IMRO.0957.BP00000262VO01) ligt van 9 november tot en met 20 december 2016 voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, Kazerneplein 7, 6041 TG Roermond. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.roermond.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft een reconstructie van de N280. De verkeerssituatie op de N280 ter hoogte van Roermond is regelmatig problematisch. Naar verbetering van de verkeersafwikkeling op de kruispunten van de N280 op het wegvak Roermond is in opdracht van de gemeente in samenwerking met de Provincie Limburg een uitgebreide studie uitgevoerd. Deze studie heeft geleid tot een nieuw wegontwerp, waarbij de scheiding van het doorgaande verkeer en het lokale verkeer als principe is gekozen met een verdiepte ligging van het doorgaande verkeer onder de Mijnheerkensweg en de Schipperswal door.

Ingezetenen van de gemeente en belanghebbenden kunnen gedurende bovenvermelde termijn van zes weken een inspraakreactie betreffende het voorontwerp bestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. U kunt ook mondeling uw inspraakreactie kenbaar maken, hiervoor dient u eerst een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, telefoon (0475) 359 292.

Inloopavond

Op dinsdag 15 november 2016 vindt een inloopavond plaats over het plan van 18.30 tot 21.00 uur in de ECI Cultuurfabriek, ECI 13 te Roermond. Tijdens deze inloopavond kunt u kennisnemen van de stukken en desgewenst vragen stellen.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Tevens is het college van B&W voornemens hogere grenswaarden, als bedoeld in artikel 100a, lid 1 van de Wet geluidhinder, vast te stellen ten behoeve van de reconstructie van de N280 met bijbehorende zijwegen. Deze hogere grenswaarde hoort bij het bovengenoemde voorontwerpbestemmingsplan.

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden met bijlagen ligt samen met het eerdergenoemde voorontwerpbestemmingsplan met ingang van 9 november 2016 gedurende zes weken ter inzage in het Stadskantoor, Kazerneplein 7, 6041 TG Roermond.

Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken kan ook via de gemeentelijke website worden geraadpleegd (www.ruimtelijkeplannen.roermond.nl).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere grenswaarde door belanghebbenden bij voorkeur schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders Postbus 900, 6040 AX Roermond.

Ook bestaat de gelegenheid mondeling uw zienswijze te uiten ten aanzien van het ontwerpbesluit. Hiervoor kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, telefoon (0475) 359 276.

Naar boven