Voorontwerp bestemmingsplan Sneek-Oppenhuizerweg (Flexaterrein), Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voorontwerp van het bestemmingsplan Sneek-Oppenhuizerweg (Flexaterrein) ter inzage leggen.

 

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Met dit bestemmingsplan worden de ruimtelijke randvoorwaarden gegeven waarbinnen een herinvulling van het gebied plaats kan/moet vinden.

Op het terrein worden 2 gebouwen voorzien. De invulling van deze gebouwen is nu nog niet definitief, er is in verband daarmee enige flexibiliteit in het bestemmingsplan opgenomen om nog in te kunnen spelen op mogelijke wensen van beoogde gebruikers. Vooralsnog wordt uitgegaan van een woonfunctie, deels in combinatie met zorgfuncties en deels in combinatie met een supermarkt. In de plint van het op het terrein meest zuidoostelijk geprojecteerde gebouw zijn ook diverse andere functies toegestaan waardoor er een levendig gebied kan ontstaan.

Het plangebied wordt aan de oostzijde begrensd door het Zomerrak, aan de westzijde door de Oppenhuizerweg en aan de noord en zuidzijde door bestaande bebouwing, kantoren en appartementen.

Aan het bestemmingsplan is ook een beeldkwaliteitsplan gekoppeld. Deze ligt ook ter inzage.

 

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het voorontwerp van dit bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan kunt u inzien vanaf 4 november 2016 tot en met 15 december 2016.  Dit kan bij de gemeenteloketten in Workum, Bolsward en Sneek.

 

Het voorontwerp is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2014oostBPflexate-vont

 

Daarnaast wordt er een inloopavond georganiseerd waarbij van de plannen kennisgenomen kan worden en waarbij eventuele vragen zoveel als mogelijk beantwoord zullen worden. Deze avond is op 30 november a.s. van 19.30 tot 21.30 op het zogenaamde Waltaplein in het gemeentehuis aan de Marktstraat 15 te Sneek.

 

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de bovengenoemde termijn kan iedereen een schriftelijke reactie indienen. Deze kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Wilt u uw reactie mondeling geven? Dat kan door het maken van een afspraak met de heer H. Woltjer van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken via het algemeen telefoonnummer 140515. U moet dit doen vóór 2 december 2016.

Naar boven