GEWIJZIGD VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN ‘KRAGGENBURG’ TER INZAGE

Logo Noordoostpolder

Het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder maakt bekend dat de gemeenteraad op 10 oktober 2016 het bestemmingsplan ‘Kraggenburg’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft een actualisatie en heeft een grotendeels consoliderend karakter. Er worden enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Dit betreft de ontwikkeling van maximaal zeven woningen aan de westzijde van de kern op de locatie ‘Walstraat’, een uitbreiding van de school op de Zuidermeent 3 en een beperkte uitbreiding van het dorpshuis op de locatie Noordermeent 4. Verder is het bestemmingsplan qua wijze van bestemmen waar mogelijk gelijk getrokken met de bestemmingsplannen die vastgesteld zijn voor de overige kernen.

Wat is er gewijzigd?

In het zuiden van het plangebied is ten behoeve van de hoogspanningsleiding een dubbelbestemming opgenomen. Verder is het akoestisch onderzoek dat deel uitmaakt van de toelichting van het bestemmingsplan geactualiseerd.

Inzien bestemmingsplan

Het plan ligt ter inzage van 3 november 2016 tot en met 14 december 2016.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • Op www.ruimtelijkelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0171.BP00549-VS01

  • Op de gemeentelijke website: https://www.noordoostpolder.nl/ter-inzage

  • De bronbestanden zijn raadpleegbaar op: http://noordoostpolder.digitaleplannen.nl/plannen/NL.IMRO.0171.BP00549-/NL.IMRO.0171.BP00549-VS01

  • Een papieren versie ligt in het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, Emmeloord) bij het loket Woonomgeving.

Indienen beroep

Tijdens de hierboven genoemde terinzagetermijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij:

Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

U bent belanghebbende als uw belang rechtstreeks bij het plan betrokken is. U kunt beroep instellen als u in de ontwerpfase een zienswijze op dit plan heeft ingediend. Heeft u geen zienswijze ingediend? Dan kunt u alleen beroep indienen op de punten die nu anders zijn dan in het ontwerpbestemmingsplan. Of als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet eerder kon reageren.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Om dit laatste te bereiken, kan tijdens de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, via (070) 42 64 426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de terinzagetermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroep ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Heeft u vragen?

Neemt u dan contact op met de heer K.H. de Jong van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer (0527) 63 35 06 of per mail op khdejong@noordoostpolder.nl.

Naar boven