Bestemmingsplan Melisseweg en hogere waardenbesluit wegverkeerslawaai

Logo Groningen

De gemeenteraad heeft op 26 oktober 2016 het bestemmingsplan Melisseweg vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal begrensd wordt door de Melisseweg in het noorden, het Windepad en het voetpad tussen Windepad en Kervelpad in het oosten, het Kervelpad in het zuiden en de Pop Dijkemaweg in het westen.

Het plan voorziet in de bouw van ruim 100 grondgebonden woningen op vrijkomende locaties van het Noorderpoortcollege.

Burgemeester en wethouders hebben ten behoeve van dit bestemmingsplan tevens hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai vastgesteld op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder. Dit besluit is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit, dat van 19 mei tot en met 29 juni 2016 ter inzage heeft gelegen.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden zijn gecoördineerd voorbereid en bekendgemaakt op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening.

Op dit bestemmingsplan en hogere waardenbesluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad wijzigingen in het plan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat van 19 mei tot en met 29 juni 2016 ter inzage heeft gelegen. Deze wijzigingen hebben betrekking op de regels van het bestemmingsplan ten aanzien van parkeren en het gebruik van woningen en zijn vermeld in het raadsvoorstel.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken en het besluit hogere grenswaarden wegverkeerlawaai liggen met ingang van 3 november tot en met 14 december 2016 ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak.

Exemplaren van het vastgestelde bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken en van het besluit hogere grenswaarden zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. U komt bij de pdf-bestanden (‘papieren versie’) van het plan door aanklikken van het bestemmingsplan onder ‘Actuele bestemmingsplannen’. U kunt hier tevens doorklikken naar de digitale bestemmingsplankaart. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP561Melisseweg-vg01.

Deze kaart vindt u ook op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

De digitale planbestanden zijn te vinden op plannen.groningen.nl/ro-online/plannen.

Van 3 november tot en met 14 december 2016 kan een belanghebbende beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en tegen het besluit hogere grenswaarden. Een beroep wordt ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door een belanghebbende:

  • -

    die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • -

    die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn aangebracht.

In het beroepschrift dienen de beroepsgronden te worden opgenomen. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. De beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan of het hogere waardenbesluit op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Gemeente Groningen, 2 november 2016

Naar boven