Vaststelling bestemmingsplan Keldonk, reparatieplan

Logo Veghel

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Keldonk, reparatieplan, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 20 oktober 2016 is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Ottenstraat 4, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Keldonk, reparatieplan elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE01aa010000BP2015-VG01.

Het plan voorziet in een reparatie van onderdelen van het bestemmingsplan 'Keldonk', zoals is vastgesteld door de gemeenteraad van Veghel op 5 juli 2011. De volgende onderdelen worden aangepast:

  • -

    Keldonkse Morgen; toevoegen van de bouwaanduiding "twee-aaneen [tae]" aan de zuidelijkste bouwstrook, ten behoeve van de realisatie van twee-onder-een-kapwoningen

  • -

    Morgenstraat 51-53; toevoegen van de functieaanduiding 'wonen (w)' binnen het bouwvlak, ten behoeve van één woning (dit is de bestaande woning).

  • -

    Oudestraat ong.; repareren van de functieaanduiding 'specifieke vorm van bedrijf - kleinschalige bedrijvigheid (sb-kl)', zoals is opgenomen in artikel 13.2.5. in de bestemming Wonen.

  • -

    Oudestraat 2 / Morgenstraat 13; omwisselen van de geldende bestemmingen "bedrijf" en "wonen".

  • -

    Parapluregeling parkeren; de verwijzing naar het parkeerbeleid gaat voortaan via de regels van het bestemmingsplan in plaats van de bouwverordening.

  • -

    Parapluregeling boringsvrije zone; in de Verordening ruimte 2015 is de ligging van de boringsvrije zone rondom het waterwingebied tussen Veghel en Erp aangepast. Deze zone wordt op de verbeelding opgenomen (gebiedsaanduiding) en in de regels zal aangegeven worden op grond van artikel 17.1 van de Verordening ruimte 2014 dat “gronden ter plaatse van de aanduiding 'Boringsvrije zone' mede strekken tot het behoud van de beschermende kleilaag in de bodem”.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • -

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt contact opnemen met de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel, 2 november 2016

 

 

 

Naar boven