Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied

Logo Ten Boer

Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van 27 oktober 2016 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Ten Boer, Hendrik Westerstraat 24.

Exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan zijn op aanvraag tegen betaling op bovenvermeld adres verkrijgbaar.

Het plangebied omvat het hele grondgebied van de gemeente behalve dat van de dorpskern Ten Boer en de acht andere dorpen. Doel van het plan is het oude bestemmingsplan voor het buitengebied te vervangen door een nieuw plan dat de actuele situatie vastlegt inclusief de inmiddels vergunde bouwprojecten. De bouwmogelijkheden voor agrarische bedrijven zijn iets verruimd, waarbij duidelijke agrarische bouwvlakken zijn getekend. Ook zijn er regels opgenomen voor de bescherming van archeologische en landschappelijke waarden in het buitengebied alsook voor karakteristieke gebouwen. Het ontwerpbestemmingsplan wijkt op een aantal onderdelen af van het voorontwerp, dat voor inspraak ter inzage heeft gelegen van 5 maart tot en met 15 april 2015.

Behalve op het gemeentehuis kunt u het ontwerpbestemmingsplan ook inzien op http://www.tenboer.nl/digitale-balie/digitale-bestemmingsplannen. Het is tevens te vinden op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0009.BP025Buitengebied-ow01.

De digitale planbestanden zijn beschikbaar op http://plannen.groningen.nl/ro-online/TenBoer/plannen.

Vanaf 27 oktober tot en met 7 december 2016 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen.

U kunt ook online een zienswijze indienen. Dat kan via de gemeentelijke website www.tenboer.nl onder Digitale balie, Digitaal Loket, Bouwen en Wonen, Zienswijze indienen op bestemmingsplan Buitengebied. U vindt dan een formulier waarin u uw adresgegevens en uw zienswijze kunt invullen en dit digitaal kunt verzenden naar de gemeente. U krijgt direct een bevestiging van ontvangst.

Als u mondeling een zienswijze naar voren wilt brengen kunt u een afspraak maken met Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, tel. (050) 367 7274.

Daarnaast worden op het gemeentehuis twee inloopdagen gehouden. U kunt daar gebruik van maken als u uw vragen of bezwaren wilt bespreken met een medewerker van de gemeente. Ook kunt u eventueel dan een mondelinge zienswijze indienen. De inloopdagen worden gehouden op woensdag 2 november en vrijdag 25 november, telkens van 9.00 uur tot 17.00 uur.

 

Ten Boer, 26 oktober 2016

Naar boven