Gemeente Enschede, verkeersbesluit, het intrekken van een fiets-, bromfietspad aan het Lentepad

Logo Enschede

Datum: 19 oktober 2016

Kenmerk: V-2016-5345

Burgemeester en Wethouders van Enschede

Gelet op

Het bepaalde in artikel 18, eerste lid, onderdeel d van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW), waarbij hun college bevoegd is verklaard tot het nemen, wijzigen en intrekken van besluiten en maatregelen als bedoeld in artikel 15 van de WVW;

Overwegende:

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken, moet een verkeersbesluit worden genomen op grond van het bepaalde in artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994.

Belangenafweging en motivering

Uit het oogpunt van het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

is het gewenst om de aanwijzing van het Lentepad tussen de Gronausestraat en de Dommertweg als verplicht fiets-, bromfietspad in te trekken door verwijdering van bord G12a.

Overwegingen

In verband met wijziging in de ontsluitingsstructuur in de Eschmarke wordt het deel van het Lentepad tussen de Gronausestraat en de Dommertweg opengesteld voor al het verkeer. Middels deze wijziging worden onder andere de percelen Gronausestraat 821 en 823 alsmede de percelen Veldzichtweg 41 en 45 ontsloten naar de Gronausestraat.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente. Hij bracht hierover d.d. 11 oktober 2016 een positief advies uit.

Besluit:

Naar boven