Herziening termijnen vastgesteld wijzigingsplan ‘Wapenveld-Dorp, 3e wijziging (Wildekampseweg tussen 15a t/m e en 17 te Wapenveld)’

Logo Heerde

Op dinsdag 4 oktober 2016 is de bekendmaking van het vastgestelde wijzigingsplan ‘Wapenveld-Dorp, 3e wijziging (Wildekampseweg tussen 15a t/m e en 17 te Wapenveld)’ gepubliceerd in de Staatscourant en huis-aan-huisblad Schaapskooi. Het vastgestelde wijzigingsplan was op dat moment echter niet digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Om dit te herstellen wordt het vastgestelde wijzigingsplan ‘Wapenveld-Dorp, 3e wijziging (Wildekampseweg tussen 15a t/m e en 17 te Wapenveld)’ opnieuw ter inzage gelegd en wordt de termijn waarbinnen beroep kan worden ingesteld opnieuw opengesteld voor de wettelijke termijn van 6 weken.

 

Het college van Heerde maakt, overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij op 20 september 2016 het wijzigingsplan ‘Wapenveld-Dorp, 3e wijziging (Wildekampseweg tussen 15a t/m e en 17 te Wapenveld)’ ongewijzigd heeft vastgesteld. Het wijzigingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende collegebesluit en de daarbij behorende stukken.

 

Doel van het plan

Het wijzigingsplan ‘Wapenveld-Dorp, 3e wijziging (Wildekampseweg tussen 15a t/m e en 17 te Wapenveld)’ voorziet in een juridisch planologische regeling ten behoeve van een woningbouwkavel op het betreffende perceel. Op basis hiervan kan de voormalige bakkerij op dit perceel gesloopt worden, om hier vervolgens een vrijstaande woning te kunnen realiseren. Met het wijzigingsplan wordt voor het perceel Wildekampseweg tussen 15a t/m e en 17 te Wapenveld de bestemming Detailhandel gewijzigd naar de bestemming Wonen.

 

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 26 oktober 2016 gedurende zes weken (tot en met dinsdag 6 december 2016) op werkdagen tussen 08:30 uur en 12:30 uur voor een ieder analoog ter inzage op het gemeentekantoor te Heerde, bij de balie van het Publiekscentrum. Het wijzigingsplan met het IMRO-nummer NL.IMRO.0246.209WPVW03WKW15AE17-VA01 tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast kunt u het wijzigingsplan digitaal verkrijgen via www.heerde.nl/planneninvoorbereiding.

 

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Naast het instellen van beroep kunnen de bovengenoemde belanghebbenden binnen de hierboven gestelde termijn ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het wijzigingsplan treedt dan pas in werking, nadat op dit verzoek is beslist.

 

Het college van Heerde, 25 oktober 2016,

Mevr. Drs. W.R.J.M. Pijnenburg – Adriaenssen,

burgemeester

Dhr. B. van Zuthem,

gemeentesecretaris

Naar boven