Ontwerp wijzigingsplan “Prinses Julianaweg 1 te Geldermalsen”, ontwerp omgevingsvergunning en ontwerp besluit hogere grenswaarde gecoördineerd ter inzage, Geldermalsen

Logo Geldermalsen

Met ingang van 21 oktober 2016 ligt voor zes weken op grond van artikel 3.8 lid 1 Wro en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen:

  • 1.

    het ontwerp van het wijzigingsplan “Prinses Julianaweg 1 te Geldermalsen” d.d. 14 oktober 2016 met Ontwerp wijzigingsbesluit;

  • 2.

    de hieraan gerelateerde ontwerp-omgevingsvergunning;

  • 3.

    het hieraan gerelateerde ontwerp besluit hogere grenswaarde.

De zienswijzentermijn van zes weken eindigt op 1 december 2016.

Toelichting op de planstukken

Het plangebied is gelegen op de hoek van de Prinses Julianaweg 1 te Geldermalsen en de Lingedijk. Het bouwplan voorziet in het realiseren van een vrijstaande woning op betreffend perceel. Op deze locatie is een woning aanwezig, welke zal worden gesaneerd. De nieuwe woning zal ter vervanging van deze woning worden opgericht. De nieuwe woning is twee meter verder naar achteren geprojecteerd ten opzichte van de bestaande woning.

Het realiseren van de nu gevraagde woning is in strijd met het geldende bestemmingsplan “Geldermalsen woongebied 2011” omdat de nieuwe woning twee meter verder naar achter op het perceel is gepositioneerd dan de te slopen woning en hiermee deels buiten de “specifieke bouwaanduiding hoofdgebouw” is gelegen. In het bestemmingsplan “Geldermalsen Woongebied 2011” is een wijzigingsbepaling opgenomen waarmee burgemeester en wethouders overeenkomstig artikel 3.6 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) – onder voorwaarden - het bestemmingsplan kunnen wijzigen, teneinde verplaatsing van het hoofdgebouw en de zonodig daarmee samenhangende verplaatsing van de aanduiding “specifieke bouwaanduiding hoofdgebouw” en eventueel het bouwvlak toe te staan. Hierin voorziet dit ontwerp wijzigingsplan.

Eén van de voorwaarden voor het kunnen toepassen van de wijzigingsbevoegdheid is, dat tegen de verplaatsing uit milieukundig oogpunt geen bezwaar bestaat; dit betekent in ieder geval dat voldaan dient te worden aan de Wet geluidhinder en dat geen aantasting mag plaatsvinden van het woon- en leefmilieu op de nabijgelegen percelen.

De strijdigheid inzake de overschrijding van de voorkeursgrenswaarde wegverkeerlawaai wordt opgelost door het vaststellen van een nieuwe hogere grenswaarde van 58 dB(A). Het ontwerp besluit Wet geluidhinder ligt hiertoe nu ter inzage.

Zowel in de bestaande als in de nieuwe situatie is sprake van een overschrijding van de standaard voorschriften uit het Activiteitenbesluit voor wat betreft Industrielawaai. Hiertoe worden maatregelen getroffen, welke zijn verankerd in voornoemd wijzigingsplan.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening Wro gemeente Geldermalsen 2012 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten wordt tegelijk behandeld. Naast het wijzigingsplan wordt ook de aanvraag omgevingsvergunning, alsmede de procedure tot het vaststellen van een hogere grenswaarde gecoördineerd behandeld.

Raadplegen planstukken:

Het ontwerp wijzigingsplan – met besluit, alsmede de ontwerp-omgevingsvergunning (met de bijbehorende stukken) en het ontwerp besluit hogere grenswaarde kunnen op afspraak worden ingezien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis te Geldermalsen. Voor het maken van een afspraak kunt u terecht op de gemeentelijke website: www.geldermalsen.nl > Maak afspraak > Inzien stukken of via (0345) 586 611.

Het ontwerp wijzigingsplan met – besluit, alsmede de ontwerp omgevingsvergunning en het ontwerp besluit hogere grenswaarde is op de website www.geldermalsen.nl in PDF-vorm te raadplegen (onder het kopje ‘bestemmingsplannen’). De planstukken zijn tevens digitaal te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor het volgende planidentificatienummer gebruiken: NL.IMRO.0236.GDM.PrJulianaweg1_ONT1

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging (t/m 1 december 2016) kan een ieder een schriftelijke zienswijze (géén e-mail) sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen, Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen. Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen, dan dient u hiervoor, uiterlijk één week voor het einde van de terinzagetermijn, een afspraak te maken via het secretariaat van de afdeling MRO: (0345) 58 66 11 (alleen bereikbaar tijdens kantooruren).

Naar boven